Zašto crkva?

Zašto crkva? - Yancey, Philip | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Yancey, Philip
DIMENZIJA
7,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Zašto crkva?.pdf
ISBN
5572317425239

OPIS

Philip Yancey u ovoj knjizi postavlja pitanje koje proganja mnoge vjernike: Zašto bismo se trebali zamarati s crkvom? Odrastajući u Georgiji, u fundamentalističkoj crkvi i pronašavši se u crkvi ulice LaSalle u Chicagu, Philip razmišlja o crkvi i o raznim metaforama kojima je Biblija opisuje. Yanceyevo rano iskustvo fundamentalističke crkve udaljilo ga je od vjere. U knjizi Zašto Crkva? pruža nam tračak njegovoga povratka vjeri i crkvi kao mjestu pravoga zajedništva i duhovne živosti. Ova iskrena i pronicljiva knjiga pomoći će vam u potrazi za odgovorima na pitanja o mjestu crkve u životu vjere i pronalaženju duhovne povezanosti i zajedništva. (Tekst s korica knjige)

Osnovao ju je kada je Šimuna nazvao Petrom - stijenom na kojoj će sagraditi svoju Crkvu. Pogledaj Mt 16,17-18.

U članku se prenosi i objašnjenje sa stranice jedne od hrvatskih masonskih loža da ona "okuplja časne ljude koji raspravljaju o ... Katolički pogled na pobačaj je stav Katoličke Crkve, da ljudski život počinje začećem te ga treba poštivati i najbrižnije štititi. Papa Ivan Pavao II.

POVEZANE KNJIGE