Život poslije Boga

Život poslije Boga - Coupland, Douglas | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Coupland, Douglas
DIMENZIJA
5,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Život poslije Boga.pdf
ISBN
8922332893647

OPIS

Zbirka priča Život poslije Boga 1994 također je posvećena novoj “izgubljenoj generaciji” – prvoj koja se nastanila na internetu – koja u recesijskom ozračju, nakon yuppijevskih osamdesetih i Ronalada Reagana, tumara u potrazi za „višim“ smislom, božanskom ili makar ljudskom prisutnošću. U ovoj suburbanoj freski, karakterističnu Couplandovu analitičku ironiju zamjenjuje introspektivan, meditativan pogled. Douglas Coupland kanadski je prozaik, teoretičar, dramski autor i scenarist, rođen 1961. Studirao je kiparstvo i dizajn, djeluje i kao likovni unjetnik, a do danas je objavio tridesetak knjiga. Osebujnost je njegova rukopisa postmodernistička sinteza pop-kulture, duhovnosti, informatičke tehnologije i seksualnosti. Planetarnu je slavu stekao već prvim romanom Generacija X 1991, mozaikom devijacija hiperciviliziranog društva, kojim dominira informacijska kakofonija, ubrzanje, besciljnost i osamljenost. Couplandovi su likovi većinom obrazovani, tugaljivi marginalci, zatočeni u svijetu kojem se odbijaju prilagoditi, a u vlastitoj intimi disfunkcionalni, rasuti, zaglavljeni u nastojanju da u kaosu nađu nit vodilju. Na hrvatski su mu prevedeni romani Planet šampona, Mikrokmetovi, Generacija A te Hej, Nostradamuse!, kao i studija Marshall McLuhan : Nemate vi pojma o mojemu djelu.

Odakle potičemo? Tko smo? Što je smisao našeg života? ... Tako postane čovjek živa duša." (Postanak 2,7) Ovaj kratki izvještaj ističe ne samo vezu koja postoji između Boga i čoveka već ističe sve što je moguće utvrditi o postanku čovjeka i njegove strukture: 1.

Njemu svi žive. Ako Bog s nama ide, tada nas neće u smrti napustiti. Život poslije života.

POVEZANE KNJIGE