Kraj znanosti

Kraj znanosti - Horgan, John | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Horgan, John
DIMENZIJA
4,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Kraj znanosti.pdf
ISBN
3999293295536

OPIS

Kraj znanosti na cijeloj garnituri znanstvenika ispituje autorovo temeljno pitanje: Jesu li moguća i vjerojatna nova velika otkrića znanosti? Hoće li se ikada pronaći teorija koja bi mogla svrgnuti evoluciju, opću relativnost, veliki prasak ili kvantnu mehaniku? Horgan vjeruje da neće. U svojim razgovorima Horgan nam iz prve ruke prenosi svoje susrete s nekima od najznačajnijih suvremenih znanstvenika i filozofa znanosti. Među ostalima, tu su: Francis Crick (otkriće DNK), Richard Dawkins (sebični gen), Thomas Kuhn (paradigme u znanosti), Lynn Margulis (Gea), Minsky, Chomsky, Hawking…John Horgan je stalni suradnik časopisa Scientific American. Dobio je (dvaput) Nagradu Američkog udruženja za promicanje znanstvenog novinarstva kao i Nagradu Nacionalnog udruženja znanstvenih novinara “Znanost u društvu”. Članke mu objavljuju i New York Times Book Review, New Republic, Discover, New Scientist, Science i Omni. Knjigu su na hrvatski jezik preveli Rajka Rusan i Ognjen Strpić.

Od svemira, astronomije i astrofizike, pa do medicine, biologije, mikrobiologije i genetike. Pratite nas i budite informirani o bitnim stvarima! Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u utorak da, prema planu nadoknade izgubljenih nastavnih dana u štrajku, nastava za maturante mora završiti do 29.

S poleđine knjige: "Kraj znanosti" na cijeloj garnituri znanstvenika ispituj… "To je kraj znanosti." Što je znanost postigla. Očigledno nismo ni blizu nove Polineziju koju je Stent predvidio, djelomično zato što primijenjena znanost nije postigla ništa približno onome čemu se Stent nadao (ili čega se bojao) kada je pisao Dolazak zlatnog doba.

POVEZANE KNJIGE