Krštenje vašeg djeteta

Krštenje vašeg djeteta PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
10,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Krštenje vašeg djeteta.pdf
ISBN
5703479434705

OPIS

Novo, osmo i promijenjeno izdanje knjižice koje roditeljima i kumovima pomaže otkriti dubinu i otajstvo pristupa njihove djece kršćanskoj vjeri, ujedno je i edukativnog i dokumentarnog određenja. Knjižica je ukusno i primamljivo opremljena, obiluje vrijednim i osuvremenjenim tekstualnim tumačenjima i citatima, a oblikovana je tako da može biti najbolji poklon kršćanskim obiteljima prigodom krštenja njihove djece. U knjižicu se upisuju podaci o kršteniku, kumovima i župi, a u prvome dijelu naslovljenom „Krštenje vašeg djeteta“ donosi se tumačenje samog obreda, u drugome dijelu donosi se „Red krštenja djece“, a u „Dodatku“ je ponuđeno više meditativnih i molitvenih sadržaja koji pomažu roditeljima, kumovima i čitavoj obitelji ući u dublje razumijevanje temeljnoga kršćanskoga sakramenta.

Krštenje djeteta obavezno prijavljuje jedan od roditelja u župnom uredu ... ŠTO JE POTREBNO ZA KRŠTENJE VAŠEG DJETETA. Krštenje treba najaviti oko mjesec dana prije u župnom uredu.

Smatralo se da se time onaj ko se krsti čisti od svih ličnih i nasleđenih grehova, pa ... Krštenje djeteta bi bilo valjano ako ga roditelji i ne zatraže, ali da bi se ono podijelilo dopušteno, potrebno je da na to pristanu njegovi roditelji, ili barem jedno od njih, odnosno onaj tko roditelje zakonito zamjenjuje. Također se za dopuštenost krštenja traži da ima osnovane nade da će dijete biti odgajano u katoličkoj vjeri (kan ... Krštenje je potrebno najaviti u župnom uredu, u redovno vrijeme, barem 14 dana ranije kada će roditeljima biti priopćen i termin priprave za njih i kumova za krštenje.

POVEZANE KNJIGE