Progon

Progon - Piperno, Alessandro | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Piperno, Alessandro
DIMENZIJA
8,61 MB
NAZIV DATOTEKE
Progon.pdf
ISBN
2331038434744

OPIS

Rim osamdesetih, doba je Bettina Craxija, prvoga socijalističkog premijera u povijesti Republike Italije. Tema je teška, mučna, etički problematična i prepuna zamki: Leo Pontecorvo, vrstan dječji onkolog, potomak imućne židovske obitelji, živi sa suprugom Rachel i sinovima Samuelom (12) i Filippom (14) u luksuznoj vili u okolici Rima, četvrti koju nastanjuju slavna imena političkog i društvenog života prijestolnice. Idilu jednog dana dramatično prekida bombastična vijest ispaljena s TV dnevnika u vrijeme večere: Leo je optužen za napastovanje 12-godišnje djevojčice, s kojom je pak u vezi njegov stariji sin. Počinje kalvarija bez izlaza: dok medijski napadi pljušte, Lea napuštaju obitelj, prijatelji, kolege, a on sam, premda je nedužan, ne zna se nositi s optužbama te upada u laži, poluistine i naposljetku u medijsko-pravnu zamku iz koje ga ne uspijeva izvući ni najbolji rimski odvjetnik. *** Drzak, duhovit, provokativan, Piperno je prije svega pasionirani promatrač stvarnosti, njenih paradoksa i njenih dvoznačnosti. – Le Monde Pipernov razgranati, pomalo starinski način pripovijedanja možda nije za svačiji ukus, no čitatelj koji uloži malo više truda, otkrit će roman koji će mu zbog tjeskobe i prodornosti kojom je prožet te šokantnog slijeda događaja dugo ostati u sjećanju. – Focus Progon pred čitatelja stavlja opak izazov. Tema je teška, mučna, puna zasjeda, etički problematična. Piperno je sjajan pripovjedač: istražuje, sugerira, provocira, evocira, osuđuje, rehabilitira. – Solo Libri

stavak 3 ... kazneni progon prijevod u rječniku hrvatski - engleski u Glosbe, online rječnik, besplatno. Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima. Pelosi poziva na kazneni progon zastupnika koji su možda pomogli napadačima na Kongres Piše Hina , 16.

Svi govornici, među kojima ministar vanjskih poslova Enzo Moavero Milanes, ministar obrazovanja Marco Bussetti i drugi, te predsjednik udruge izbjeglica iz Istre, Rijeke i Dalmacije Antonio Ballarin, istaknuli su da se te tragedije ne smiju politizirati, već se moraju ostaviti povjesničarima da ih izučavaju kako se više nikada ne bi ... Kako bi izbjegli uhićenja i kazneni progon, moraju se sastajati u tajnosti, baš kao što su to činili u Sovjetskom Savezu. Jehovini svjedoci diljem svijeta jako su zabrinuti zbog svojih suvjernika u Rusiji.

POVEZANE KNJIGE