Empatija

Empatija - Krznaric, Roman | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krznaric, Roman
DIMENZIJA
5,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Empatija.pdf
ISBN
2316868390119

OPIS

Empatija je najvažnija vrlina koju čovječanstvo mora razviti u 21. stoljeću kako bi opstalo i napredovalo, smatra Roman Krznaric. Globalne probleme poput ratova, govora mržnje, klimatskih promjena ili pak nezdravih odnosa ne možemo riješiti bez empatičnog postupanja u svakodnevnom životu. Kao odgovor na pitanje kako to činiti Krznaric je na temelju svojih opsežnih istraživanja utvrdio šest navika koje prakticiraju izrazito empatični ljudi. One mogu povećati kreativnost, poboljšati odnose te umanjiti predrasude i riješiti sukobe. Krznaric sugerira i brojna književna i filmska djela kao inspiraciju za empatično ponašanje. Pored toga upućuje kako se uključiti u empatijsku knjižnicu, kako odgajati djecu u empatičnom duhu i upoznaje nas s konceptom muzeja empatije. Ova je knjiga uzbudljiv poziv da se pridružite globalnom pokretu empatičnog načina mišljenja i djelovanja!

Iako empatija prema sebi može zvučati kao oksimoron, ljudi koji previše empatiziraju trebaju upravo to. Čuvanje i vrednovanje svog unutarnjeg svijeta omogućuje i osjećanje sebe i svog unutarnjeg svijeta, umjesto stalnog osjećanja i doživljavanja drugoga. Empatija i suosjećanje pripadaju središnjim temama suvremene psihologije i psihoterapije, dok je milosrđe jedan od središnjih biblijskih pojmova, no i aktualna stvarnost u suvremenom teološkom govoru.

U tu svrhu moraju djeca - i odrasli! - ponovno stupiti u kontakt sa samima sobom, sa svojim tijelom, svojim srcem i slikom koju imaju o samima sebi. Pročitaj najnovije vijesti vezane uz pojam EMPATIJA. Najzanimljiviji članci, slike i video vezani za temu EMPATIJA. Empatija - najvažnija vrlina 21.

POVEZANE KNJIGE