Europa u sepiji

Europa u sepiji - Ugresic, Dubravka | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ugresic, Dubravka
DIMENZIJA
10,59 MB
NAZIV DATOTEKE
Europa u sepiji.pdf
ISBN
7787906187727

OPIS

Potreban nam je stranac da bismo vidjeli koliko je mračan ovaj svijet , a Dubravka Ugrešić je taj stranac. Ugrešičkino pisanje je graciozno i strastveno, ali zadržava neobičnost i humor što ga čini beskrajno intrigantnim, odlikuje ju britka pamet, dovitljivost, osjećaj za apsurd i fragmentariziranost. (…) Čini se kao da fragmentarizirani Ugrešičkini eseji slijede njezino mišljenje koje na svojim putovanjima juri hiperkinetičkom brzinom. Konačno njezin skalpel zarezuje preduboko da bismo se smijali. Kao i većina pisaca vrijedna slušanja, Ugrešić ima veliku inteligenciju, ali vrlo malo moći u tradicionalnom smislu te riječi. Njezine opservacije su stoga obojane „sumnjivim veseljem neuspješnog samoubojice“, a tu vrstu komična očaja možemo pronaći u dostojevskijanskom junaku koji osjeća bol previše oštro i čiji je osjećaj nade neopravdan i istodobno nepokolebljiv.

Novu knjigu Dubravke Ugrešić nije lako žanrovski determinirati. Ona je zbirka autobiografskih i dnevničkih zapisa, jer u većini ovih ... Europa je zapadni dio Euroazije i zasebni kontinent.

Dubravka Ugrešić: Europa u sepiji, zbirka proznih zapisa. Novu knjigu Dubravke Ugrešić nije lako žanrovski determinirati.

POVEZANE KNJIGE