Idoli i barabe

Idoli i barabe - Lukšić, Irena | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lukšić, Irena
DIMENZIJA
6,35 MB
NAZIV DATOTEKE
Idoli i barabe.pdf
ISBN
8778428530469

OPIS

Slavne osobe u književnim djelima: ogled Idoli i barabe poveći su ogled o slavnim osobama u djelima iz biblioteke Na tragu klasika. U knjizi je riječ o povezanosti znamenitih osoba s odabranim naslovima u tom našem nakladničkom nizu. Celebrityji običnom životu pridaju naročit smisao. Oni ga dižu u nebo, do simbola, do znaka. Do obećanja zagrobne sreće. Do vječnosti. Oni obične stvari uzimaju nama da bi ih vratili preobražene i oplemenjene, ali i dalje prepoznatljive. Jer celebrityji su bića koja ne postoje u stvarnom životu, nego u mašti čitatelja, gledatelja i slušatelja. Oni su onaj famozni «faktor x» o kojemu govore teoretičari estetske komunikacije, ono čudo koje u čitateljevoj glavi poprimi posve nadnaravna svojstva. Fenomen celebrityja je trenutak kad zablistaju obične poderane čarape na nekome čiji je otac pjevač grupe The Rolling Stones ili na pozornici, kad usred spektakularnog nastupa padne pjevačica sa svetačkim umjetničkim imenom. Zaboga, Madonna, pala je Madonna! Kao da se srušila cijela civilizacija novijega vremena! Od toga zatitraju milijuni duša i tijela. Struktura Idola i baraba pomalo je neobična, sastavljena je od raznorodnih fragmenata, kratkih eseja, stručnih članaka, leksikografskih shema, crtica, anketa, dnevničkih bilježaka i rang-lista. Autoričine nakane nisu bile samo ludičke, na tragu avangardnih eksperimenata iz prošloga stoljeća, nego ponajprije usmjerene prema novim žanrovima, novim tehnologijama i novim načinima gledanja stvarnosti u kojoj postojimo ili možda više ne postojimo.

Pa i kad želimo predahnuti od svakodnevnih aktivnosti i zabaviti se uz druge i ... 'Idoli i barabe' poveći su ogled o slavnim osobama u djelima iz biblioteke Na tragu klasika. Struktura je pomalo je neobična, sastavljena od raznorodnih fragmenata, kratkih eseja, stručnih članaka, leksikografskih shema, crtica, anketa, dnevničkih bilježaka i rang-lista, usmjerenih prema novim žanrovima, novim tehnologijama i novim načinima gledanja stvarnosti u kojoj postojimo ili ... Idoli i barabe, vol.

U knjizi je riječ o povezanosti znamenitih osoba s odabranim naslovima u tom nakladničkom nizu izdavača ... KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj. Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Povijest Počeci i prvi uspjesi (1980.

POVEZANE KNJIGE