Rascjepi usne i nepca

Rascjepi usne i nepca - Aras, Ivana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Aras, Ivana
DIMENZIJA
5,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Rascjepi usne i nepca.pdf
ISBN
8215440994112

OPIS

Priručnik se sastoji iz tri dijela: U prvom dijelu (Kirurško liječenje rascjepa usne i nepca) ukratko su opisane najnovije spoznaje o etiologiji nastanka rascjepa te epidemiološki podatci o učestalosti u populaciji. Naglašena je važnost poznavanja anatomije u razumijevanju kirurškog liječenja ali i poremećajafunkcija govora i sluha, koji nastaju kao posljedica rascijepljenih mišića. Sažeto su prikazani osnovni kirurški principi i objašnjene specifičnosti liječenja.

Prije su djeca rođena s tom malformacijom na neki način bila obilježena u društvu za cijeli život, i zbog svojega nagrđenog izgleda, ali i zbog ... Anatomija lica i usne šupljine iznimno je kompleksna i tijekom kirurškog liječenja treba "sve vratiti na svoje mjesto". Razlozi nastanka rascjepa usne.

U narodu su poznati pod nazivom „zečja usna" i/ili „vučje ždrijelo".Prema Zorić, Knežević i Aras (2014) rascjepi predstavljaju funkcionalni i estetski ... Rascjepi usne i nepca pripadaju skupini najčešćih prirođenih anomalija. Mogu se javiti izolirano ili u sklopu sindroma.

POVEZANE KNJIGE