Timi promašaj

Timi promašaj - Pastis, Stephan | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pastis, Stephan
DIMENZIJA
5,84 MB
NAZIV DATOTEKE
Timi promašaj.pdf
ISBN
9792438795288

OPIS

„Moje prezime nekoć je glasilo Promašej. No netko ga je promijenio. Sada se piše ovako kako vidite. Zamolio bih vas da sad ne gnjavite vicevima o „promašajima“. Ja sam sve, samo ne to. Ja sam osnivač, predsjednik i izvršni direktor detektivske agencije koju sam nazvao prema sebi: Promašaj d. o. o. Promašaj d. o. o. najbolja je detektivska agencija u gradu, možda i u općini. Možda i u državi. Knjiga koju držite u rukama povijesni je zapis o mom detektivskom životu. Činjenice u njoj strogo su provjerene. Svi crteži u njoj moji su radovi. Htio sam da ilustracije napravi moj poslovni partner, ali nisu valjale.“ Timi Promašaj beskrajno je smiješan dječak s vrlo neobičnim logikom zaključivanja. Njegova je ambicija stvoriti detektivski imperij, ali trenutačno ga ograničavaju početničke okolnosti: ima vrlo lijena i uvijek gladna poslovnog partnera – polarnog medvjeda imenom Totalka; agencija mu je smještena u majčinu ugrađenom ormaru; škola je stvarno dosadno mjesto u kojem se ništa zanimljivo ni korisno ne doznaje; njegov najbolji prijatelj Rola Tukus nije baš bistar iako mu je prosjek ocjena 4,6, ali je Timi s njim stvarno strpljiv; Mila Moskić neprestano mu se smiješi, miriši na mandarine i obično je prvoosumnjičena u njegovim istragama, a tu je i djevojčica čije ime neće biti izgovoreno. No ništa od toga ne može obeshrabriti uvijek samopouzdanog Timija. Čak ni kad mu netko ukrade Promašomobil, ustvari mamin Segway koji mu je zabranila voziti, ili kad se mamin novi prijatelj želi s njim sprijateljiti, niti kad mu djevojčica čije ime neće biti izgovoreno otme klijenta, pa čak ni onda kad se automobilom zabije u nečiju dnevnu sobu. Ovaj roman o usamljenu dječaku čija je mašta beskrajna, ali koji ima malih problema u komunikaciji s ljudima oko sebe, objavljen je u više od 30 zemalja i samo u Americi prodan u više od 350 000 primjeraka. Na New York Timesovoj listi najprodavanijih naslova nalazio se više od pet mjeseci, a Amazon je knjigu proglasio jednom od najboljih u 2013. Stephan Pastis pravnik je po zanimanju te tvorac stripa “Bisere pred svinje” (Pearls before swine), koji se objavljuje u 650 časopisa u Americi i koji je dobio nagradu Udruženja američkih strip-crtača za najbolji strip u časopisu 2003. i 2006. godine. Kolekcija tog stripa objavljena u knjizi Larry in Wonderland bila je na prvom mjestu najprodavanijih naslova New York Timesa. Ovaj roman prepoznatljivog humora i popraćen istim takvim ilustracijama prva mu je dječja knjiga. Živi u sjevernoj Kaliforniji.

Na listi najprodavanijih naslova New York Timesa nalazio se duže od pet mjeseci, a Amazon je knjigu proglasio jednom od najboljih u 2013. Timi Promašaj beskrajno je smiješan dječak s vrlo neobičnim logikom zaključivanja. Njegova je ambicija stvoriti detektivski imperij, ali trenuačtno ga ograničavaju početničke okolnosti: ima vrlo lijena i uvijek gladna poslovnog partnera - polarnog medvjeda imenom Totalka; agencija mu je smještena u majčinu ugrađenom ormaru; škola ... Timi Promašaj beskrajno je smiješan dječak s vrlo neobičnomm logikom zaključivanja.

Timi Promašaj. Ja sam osnivač, predsednik i direktor najbolje detektivske agencije u gradu, možda i u celoj državi.

POVEZANE KNJIGE