Čitanje – poučavanje i učenje

Čitanje – poučavanje i učenje - Visinko, Karol | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Visinko, Karol
DIMENZIJA
9,64 MB
NAZIV DATOTEKE
Čitanje – poučavanje i učenje.pdf
ISBN
3512697690476

OPIS

Čitanje – poučavanje i učenje jest vrijedno i sveobuhvatno djelo iz kojega se iščitava višegodišnje sustavno teoretsko, praktično i istraživačko bavljenje poučavanjem nastavnog predmeta Hrvatski jezik, poglavito poučavanjem jezičnih djelatnosti kao njegovih sadržajnih sastavnica. Namijenjeno je, u prvom redu, učiteljima/nastavnicima hrvatskoga jezika i studentima Kroatistike, ali budući da promovira vještinu čitanja s razumijevanjem kao odgojno-obrazovno postignuće učenika, ono postaje vrijedna stručno-metodička literatura za učitelje/nastavnike drugih nastavnih predmeta, odnosno za studente svih nastavničkih smjerova, a ne samo za one koji će poučavati Hrvatski jezik. Važnost ove knjige je u tematizaciji bitnih sadržaja sa stajališta poticanja razvoja ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje. Znanstvena utemeljenost i funkcionalnost čine ju ne samo pristupačnom i korisnom učiteljima/nastavnicima koji poučavaju Hrvatski jezik nego ona može izazvati zanimanje te udovoljiti i širem rasponu korisničkih potreba onih koji u svojem poučavanju polaze od teksta, odnosno od čitanja kao jezične djelatnosti.

Učenje novih radnih vještina je proces u kojem poučavana osoba (učenik) nastoji pronaći pristup novom području pri čemu polazi od sebe i ranije stečenih iskustava. Učenik ne preuzima znanja i vještine od drugih.

Subject(s): hrvatski jezik - metodika nastave hrvatskog jezika - nastava jezičnog izražavanja | čitanje : metodika Učenje čitanja ne započinje čitanjem slova i čitanjem kratkih riječi. Ono započinje mnogo ranije kod usvajanja onog što se u strukama koje se bave dječjim razvojem naziva predčitalačke vještine..

POVEZANE KNJIGE