Glasnik, vlasnik, hodočasnik

Glasnik, vlasnik, hodočasnik - Pavličić, Pavao | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pavličić, Pavao
DIMENZIJA
5,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Glasnik, vlasnik, hodočasnik.pdf
ISBN
3697219556333

OPIS

Kada je imao samo pet godina, a bilo je to 1991. godine, Dinko je bio prisiljen otići iz Vukovara. S roditeljima je završio u Danskoj, a sad tamo i studira. Prvi se put vraća u Vukovar, obilazi ruševine svoje kuće, želi posjetiti baku. U napuštenoj kući na zidu ugleda mjesto na kojemu je visjela slika koja mu je neobično važna i želi je pronaći. Tragovi ukazuju da je slika završila u Zagrebu i Dinko već ujutro kreće na put. No put koji će morati prevaliti da bi sliku našao bit će pun prepreka. Pri tome susreće iscjelitelje, navijačke skupine, vegetarijance, prosvjednike i druge pojave koje cine naš društveni krajolik. Putem, dakako, na_e i djevojku, pa otkrije kakva je sudbina slike koju traži i potom se vrati u Vukovar, gdje ga čeka još nekoliko važnih otkrića.Roman Pavla Pavličića Glasnik, vlasnik, hodočasnik nije krimić no čita se jednakom nestrpljivošću baš kao i da jest. Prepun je obrata, napetih i neočekivanih situacija i nije ga lako ispustiti iz ruku. U zanimljivoj prici autor ce okrznuti, pa ako treba i podbosti i mnoge društvene slabosti kojima smo okruženi i kojima se smijemo ili se nad njima zgražamo ali malotko o njima govori javno. Pavličić je i dalje majstor pripovijedanja, a njegov novi roman oduševit ce podjednako one koji ga cijene kao autora dobroga krimića kao i one koji vole sve njegove druge žanrove.

U suradnji s Mozaik knjigom poklanjamo vam roman, ... Broj stranica: 274 Godina izdanja: 2014 ISBN: 9789531416887 Uvez: meki Širina: 12.8 cm Visina: 18.8 cm Pavao Pavličić Glasnik, vlasnik, hodočasnik Pavličić Pavao U svemu navedenome nema nikakvih problema. Kad bi se zadržali na okvirnim postavkama na kojima "Glasnik, vlasnik, hodočasnik" počiva govorili bi o relativno zanimljivom, iako pomalo redundantnom (u kontekstu dosadašnjeg Pavličićevog rada) romanu s kritičkom, donekle tupom, žaokom koji ne dolazi ni blizu najboljih Pavličićevih radova ... "Glasnik, vlasnik, hodočasnik" premrežen je fantastičnim elementima pomiješanima s kritičkim refleksijama o društvenoj stvarnosti i metakomentarima o prirodi umjetnosti i statusu Teksta što ga čini svojevrsnim nastavkom priče koju autor, uz manje ili veće varijacije, pripovijeda već 40 godina.

Pavao Pavličić rođen je 16. kolovoza 1946.

POVEZANE KNJIGE