Kardinal i druge pripovjetke

Kardinal i druge pripovjetke - Aralica, Ivan | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Aralica, Ivan
DIMENZIJA
12,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Kardinal i druge pripovjetke.pdf
ISBN
9283940902448

OPIS

I ova je zbirka duljih pripovijesti (Kardinal, Slike…) stilski uređena u nautorovoj brižno njegovoj maniri: lijepim jezikom, izbrušenim i gnomskim izrazom, upravo na način mudroga narodnog pripovjedača koji iz riznice i bunara prošlosti, ali i sadašnjosti, vadi one radnje, likove i događaje o kojima najčešće pripovijeda a koje se manje događaju pred našim očima. Temama, povijesnima i suvremenima, ovom se zbirkom autor uklapa u svoj provjereni pripovjedački model, nudeći nam dio svojega umijeća već isprobanoga i osvjedočenoga, i u tematskom i u stilskom smislu. I ovom knjigom Aralica nastavlja svoju osnovnu nakanu: da bude tumačem hrvatskoga nacionalnog bića u prošlosti i sadašnjosti, posebice njegovih tradicijskih, kršćanskih i moralnih vrijednosti, a sve je to ostvareno izbrušenim stilom i čistim jezikom. U tome i jest Araličina veličina.

Pozornost publike i kritike privukao je romanom Psi u trgovištu objavljenim u biblioteci HIT 1979. god hr Narative of the Expedition of an American Squadron to the China Seas and Japan (Pripovijetke ekspedicije američke eskadre u kineska mora i Japan), sastavljene pod nadzorom Perrya, govore kako japanski službenici nisu mogli odoliti a da ne skoče na liliputansku lokomotivu koja je "jedva mogla nositi i šestogodišnje dijete". Foto: Autor: Naslov: Izdavač, (mjesto i godina) Smještaj : Alternauti: Zagreb : Nova stvarnost, 2002: Odrasli odjel : Hrvatski pripovijedači u doba realizma Gdje pijevac ne pjeva uznemirujuće je dojmljiva zbirka kratkih proza o Domovinskome ratu.

Ako je netko u posljednja dva desetljeća u očuvanju digniteta Hrvata u BiH odigrao značajnu ulogu, to su svakako njih... Kardinal Pell, koji u zatvoru čeka kaznu za seksualno zlostavljanje djece, optužen za još jedan slučaj 07.03.2019. u 08:58 Prikazano 1-12 od 18 1 2 Sljedeća Početna; Slučajna; U blizini; Prijavi se; Postavke; Prilozi/Прилози; O Wikipediji - О Википедији; Stranice u kategoriji "Kardinali" Prikazano je 16 stranica od ukupno 16 u ovoj kategoriji. pogovor: Vesna Vlašić.

POVEZANE KNJIGE