Nosili me vihori

Nosili me vihori - Heršak, Zdenka | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Heršak, Zdenka
DIMENZIJA
10,88 MB
NAZIV DATOTEKE
Nosili me vihori.pdf
ISBN
9377399737706

OPIS

LJUBAV I EROTIKA Autobiografski zapisiPoznata hrvatska kazališna i filmska glumica Zdenka Heršak već više od deset godina suvereno kroči i književnim daskama, aktivno piše i objavljuje. Iako je s nama podijelila mnogo priča o svom intenzivnom i ispunjenom umjetničkom životu kako i o neponovljivoj atmosferi jednoga vremena, o funkcioniranju kazališta i naše kinematografije u drugoj polovici dvadesetog stoljeća, Zdenka Heršak prvi put pripovijeda o svojim najintimnijim iskustvima – o ljubavi i erotici. „Nosili me vihori“ tankoćutni su, duhoviti i vrlo intimni zapisi o iskustvima ljubavi – seksualnoj, intelektualnoj, platonskoj, senzualnoj ljubavi… Na stranicama ove knjige čitamo o Ranku Marinkoviću, Danilu Kišu, Oskaru Daviču, Vanči Kljakoviću i brojnim drugim umjetnicima koji su obilježili i stvarali duh vremena. Vidimo ih u privatnim situacijama, upoznajemo se s onim dijelom njihova života koji je za mnoge bio skriven. Kako je i sama Zdenka Heršak izjavila: “Mi smo u vrijeme kad sam ja bila mlada mogli živjeti bez kruha, ali bez ljubavi ne…”

I tako je bilo nekoliko godina. Sastajali smo se i viđali po kavanama koje su tada bile u modi kod vrlih umjetnika, njihovih satelita lijepih ... Oduvijek je bila žena koja govori ono što i misli.

Na stranicama ove knjige čitamo o Ranku Marinkoviću, Danilu Kišu, Oskaru Daviču, Vanči Kljakoviću i brojnim drugim umjetnicima koji su obilježili i stvarali duh vremena. Vidimo ih u ... 'Nosili me vihori' tankoćutni su, duhoviti i vrlo intimni zapisi o iskustvima ljubavi - seksualnoj, intelektualnoj, platonskoj, senzualnoj ljubavi… Na stranicama ove knjige čitamo o Ranku Marinkoviću, Danilu Kišu, Oskaru Daviču, Vanči Kljakoviću i brojnim drugim umjetnicima koji su obilježili i stvarali duh vremena. Nosili me vihori by Zdenka Heršak, 2014, v.b.z.

POVEZANE KNJIGE