O podnošljivosti

O podnošljivosti - Čar, Aleš | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Čar, Aleš
DIMENZIJA
4,19 MB
NAZIV DATOTEKE
O podnošljivosti.pdf
ISBN
6136965939863

OPIS

„Uznemirujuće, monumentalno djelo Aleša Čara.“Aleš Čar, jedan od najintrigantnijih suvremenih slovenskih pisaca,u ovom majstorski komponiranom romanu prati tri generacije obitelji koja živi u rudarskom gradu uz današnju slovensko-talijansku granicu (od tridesetih godina 20. stoljeća, kada je Grad bio u Italiji, preko Drugog svjetskog rata i prekograničnog krijumčarenja u socijalističkoj Jugoslaviji do naših dana). U središtu je romana stari Otac, krijumčar i kontrabasist koji je u velikom ratu bio u četiri vojske i svirao četiri državne himne, njegovih pet kćeri (Nulta, Prva, Druga, Treća i Četvrta) i dvojica unuka (pripovjedač i Zadnji). Pisac sugestivno prikazuje globalnu vojnu ludost, a niz tanku nit istodobno se spušta i u kompleksni obiteljski labirint, pokazujući da intimni pakao nije ništa manje užasan od ideološkog. Obiteljske tajne, zamršeni odnosi, incest, sukobi čije se posljedice raspliću desetljećima čine gusto tkanje ovog briljantno napisanog romana.„Čarova šetnja 20. stoljećem donosi uvid u ono iz čega su rasle osnovne slovenske obiteljske vrijednosti i naravno u ono što ih je nemilosrdno pretresalo i razbijalo, od poslovičnog alkoholizma do incestuoznosti.“ Igor Bartož,Delo „Čar majstorski plete, povezuje i zapliće priču. Ludo. Uživljeno. Potiče na razmišljanje.“

Lista želja. dostava i poŠtarina naČin plaĆanja.

U suradnji s izdavačkom kućom VBZ, portal Menu daruje 3 primjerka knjige Aleša Čara 'O podnošljivosti'. O podnošljivosti. Aleš Čar.

POVEZANE KNJIGE