Priča za vremensko biće

Priča za vremensko biće - Ozeki, Ruth | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ozeki, Ruth
DIMENZIJA
10,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Priča za vremensko biće.pdf
ISBN
8279994324845

OPIS

Nekoliko mjeseci nakon razornog cunamija u Japanu 2011., Ruth na obali otoka u Britanskoj Kolumbiji pronalazi naplavljenu vrećicu. Unutra je starinski ručni sat, izblijedjela pisma i primjerak romana U potrazi za izgubljenim vremenom. No umjesto Proustovih riječi, korice skrivaju dnevnik šesnaestogodišnje Sade Yasutani koja, suočena s obiteljskim i osobnim slomom, zaključuje da njezin život nema smisla. No prije konačnog kraja, odlučuje dokumentirati život svoje 104-godišnje prabake budističke svećenice. Bilježi svoje misli u nadi da će naći čitatelja i prijatelja, nekoga tko će je napokon poslušati i razumjeti. Već nakon prve rečenice: “Zovem se Sada i ja sam vremensko biće”, Ruth zakoračuje na putovanje koje ne samo da postupno otkriva tko je Sada, je li stvarna i što joj se dogodilo, nego istodobno tka i para tapiseriju Ruthina postojanja. Priča za vremensko biće izvanredan je roman, koji otvara mnoga pitanja: od tema identiteta, samoće, žudnje i društvenog angažmana do prirode same stvarnosti. Bez sumnje, riječ je jednom od najzanimljivijih romana zadnjih godina iznimno talentirane i nagrađivane spisateljice.

Prijevod djela: A tale for the time being. ... II Ruth Ozeki: Priča za vremensko biće 564 Uvez: Meki uvez Izdavač: Profil knjiga d.o.o. Priča za vremensko biće prvi je hrvatski prijevod Ruth Ozeki čija su djela dosad prevedena u više od 30 zemalja svijeta i u svakoj od njih ova autorica uživa gotovo pa kultni status, što je time zanimljivije ako se ima na umu da je pisanje tek jedna od njezinih nekoliko karijera. Nekoliko mjeseci nakon razornog cunamija u Japanu 2011., Ruth na obali otoka u Britanskoj Kolumbiji pronalazi naplavljenu vrećicu.

Unutra je starinski ručni sat, izblijedjela pisma i primjerak roma... II Ruth Ozeki - Priča za vremensko biće Knjiga kao nova. Pročitana jednom.

POVEZANE KNJIGE