Soba kao zavičaj

Soba kao zavičaj - Glumac, Branislav | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Glumac, Branislav
DIMENZIJA
4,31 MB
NAZIV DATOTEKE
Soba kao zavičaj.pdf
ISBN
8121333463059

OPIS

Vlastita soba kao mjesto obračunavanja sa samim sobom i putovanje u višeslojnost međuljudskih odnosa.Branislav Glumac ne prestaje nas iznenađivati. Poslije specifičnog interpunktuarija što ga je razvio kao dio svoje novije poetike sada nas stavlja pred gotov čin s prozom za koju ne znamo u koji bismo je žanr svrstali. U njoj se sudaraju i memoarizmi, i autobiografizmi, i esejizmi, i feljtonizmi, i vinjetizmi, i okusi pjesme u prozi, i konfesionalizmi, i polemičke sjekire i političke grilje – autor se ničega nije libio i od mješavine svega toga stvorio je žanr koji će tek dobiti svoje književno-povijesno i teorijski fundirano ime/naziv. U sobi ispovjedaonici pisac se ispovijeda sebi samome. Gleda se u oči i kaže si sve u lice. Razgovor sa samim sobom bude mu vrlo ljekovit. Pisac se pere deterdžentom krajnje iskrenosti. Lakše mu je ovako čistome.– Alojz Majetić

svibnja (19.30), a uz autora na njoj će sudjelovati Kaja Šišmanović i Alojz Majetić. Soba kao zavičaj : žileti za preživljavanje Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE Predstavljanje nove knjige Branislava Glumca "Soba kao zavičaj" (V.B.Z., 2015) održat će se u petak 8.

svibnja u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).Knjigu će predstaviti: Branislav Glumac, Kaja Šišmanović i Alojz Majetić. U sobi ispovjedaonici pisac se ispovijeda sebi samome.

POVEZANE KNJIGE