Svjetlo koje ne vidimo

Svjetlo koje ne vidimo - Doerr, Anthony | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Doerr, Anthony
DIMENZIJA
7,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Svjetlo koje ne vidimo.pdf
ISBN
2365133583250

OPIS

Marie-Laure djevojčica je koja živi s ocem nedaleko od Prirodoslovnog muzeja u Parizu. Nakon ulaska nacista u grad, otac i njegova djevojčica, slijepa od šeste godine, bježe stricu u sjevernu Francusku u grad Saint-Malo. Ono što Marie-Laure ne zna jest da njezin otac sa sobom nosi ukleti dijamant koji nikako ne smije pasti nacistima u ruke. S druge je strane Werner, siroče opsjednuto radijom, kojem talent za tehnologiju osigurava mjesto u brutalnoj Hitlerovoj mladeži. Postajući sve svjesniji u čemu sudjeluje, Werner prolazi kroz pakao rata, a put ga dovodi u Saint-Malo, gdje se njegova sudbina napokon ne ispreplete s onom Marie-Laure. Werner i Marie-Laure junaci su romana Svjetlo koje ne vidimo nagrađivanog američkog pisca Anthonyja Doerra koji je roman pisao punih 10 godina. Godine pisanja rezultirale su prekrasnom, kompleksnom prozom koja se može čitati i kao bildungsroman i roman o potrazi za dobrotom u dobroti nesklonim vremenima, kao roman o hrabrosti i roman o žrtvovanju koji se najčešće uspoređuje s još jednim velikim hit-romanom Kradljivica knjiga.

Marie-Laure djevojčica je koja živi s ocem nedaleko od Prirodoslovnog muzeja u Parizu. Nakon ulaska nacista u grad, otac i njegova djevojčica, slijepa od šeste godine, bježe stricu u sjevernu Francusku u grad Saint-Malo.

prosinca predstaviti roman 'Svjetlo koje ne vidimo', nagrađivanog američkog romanopisca Anthonyja Doerra. O romanu će u splitskoj Info zoni pričati prevoditeljica Irena Škarica te Adriana Piteša, radišna urednica izdavačke kuće Profil, a društvo će im praviti Marijo Glavaš. Anthony Doerr, Svjetlo koje ne vidimo (Anthony Doerr, All The Light We Cannot See) Autori Senković, Željko Izvornik Bibliovizor, emisija iz kulture, 23.

POVEZANE KNJIGE