Ponoć

Ponoć - Majdak, Zvonimir | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Majdak, Zvonimir
DIMENZIJA
12,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Ponoć.pdf
ISBN
5794441484310

OPIS

Najnoviji roman Zvonimira Majdaka, jednoga od „stare garde“ naših književnika, smješten je radnjom u Zagrebu u vrijeme sadašnje, zgusnuto u samo nekoliko mjeseci. Uz to, tu su i sjećanja na Pariz i snovi o budućnosti… Protagonist romana, Fabijan Majski, očekuje imenovanje u diplomatsku službu u hrvatskom veleposlanstvu u Parizu (djelo inače obiluje frankofilskim motivima). Tu je ambiciju zapravo najviše poticao njegov otac vidjevši mogućnost da mu se sin dokaže kao vrstan diplomat u svjetskoj metropoli i da tako “ispuni snove” (ne samo svoje). U međuvremenu, dok čeka rješenje o postavljenju, susreće Emu, ženu koja ga je u mladosti ostavila nakon prvog sastanka, i započinje ljubavnu vezu s njom. Oboje iza sebe imaju neuspjele brakove: Ema se bila udala za bogata ali nepromišljena čovjeka koji je završio samoubojstvom, a Fabijan se rastao od žene kojoj je na prvome mjestu bila karijera. U osnovi su ove proze ljubavne priče dvoje glavnih junaka – iskustva iz njihovih “prošlih” života i sadašnja priča koja ih zbližava i potom neumoljivo razdvaja.

Prihvaćajući tumačenja groteske koja za nju ne pronalaze estetske uzore prije pojave moderniteta i početka suvremena rastakanja logocentrične slike ... Monx - Ponoć #ZeljkoMitrovic #Monx #IsidoraMiticCopyright: RTV PinkZabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale! HRVATSKI zavod za javno zdravstvo još uvijek nije objavio detaljne upute za ugostiteljske i sportske objekte. Mjere su popuštene u ponoć, a premda su terase većine kafića i restorana već gotovo cijeli dan otvorene, uputa HZJZ-a i dalje nema. Zagrebačka policija će točno u ponoć, kada na snagu stupa odluka Stožera o zabrani napuštanja županije prebivališta bez propusnice, podići kontrolne punktove na 16 lokacija, od kojih će jedan biti na naplatnoj postaji Lučko. ZAGREB - Nakon što je u četvrtak najavljeno da se od ponedjeljka, 1.

Preminulo je 29 osoba. Ali nakon poraza, pa još u tako ledenoj noći... Ne, nisu baš mnogi to očekivali.

POVEZANE KNJIGE