Rat za enciklopediju

Rat za enciklopediju - Visković, Velimir | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Visković, Velimir
DIMENZIJA
8,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Rat za enciklopediju.pdf
ISBN
6549752586320

OPIS

Još dok sam radio na “Hrvatskoj književnoj enciklopediji” svojim sam suradnicama govorio kako ću jednog dana napisati knjigu o nastajanju te enciklopedije. Imali smo toliko osporavatelja, protivnika, čak neprijatelja! Doživljavali smo svakodnevna podmetanja, nailazili permanentno na prepreke, omalovažavanja, napade. U jednom se trenu Enciklopedija našla i pred gašenjem. Braneći taj naš projekt, proteklih godina ispisao sam i objavio stotine stranica polemičkih tekstova. Ali mnoge stvari u tim polemikama nisam mogao reći. Neke se nisam ni usudio, jer bih time potpuno onemogućio naš rad. Naravno, strasti su se sada stišale; osnovni je cilj postignut, enciklopedija je tu; doživjeli smo i javna priznanja, dobili satisfakciju. I sam se pitam, ne treba li sve loše što nam se događalo zaboraviti. Ne obnavljati stare traume! No, oko tog projekta razvila se dugogodišnja javna polemika, koja je brojem sudionika i medijskim odjekom poprimila čudovišne razmjere. Za razliku od mojih protivnika, vrlo često nisam raspolagao mogućnošću odgovora; ova knjiga mi omogućuje da objasnim povode i kontekst svojih postupaka. Knjiga “Rat za Enciklopediju” polazi od činjenica; dakako, činjenica kako sam ih ja vidio, i kako sam ih zapamtio. Trudio sam se, koliko sam god mogao i znao, i samoga sebe iz razdoblja kad se knjiga odigrava kritički motriti; ne tvrdim da sam baš uvijek bio u pravu, da nisam možda ponekad u strasti upotrijebio i neku pretešku riječ. A, naravno, uvijek postoji mogućnost da i akteri s kojima sam se sukobljavao ponude svoju verziju istine. Ali ovo je moja verzija! – Velimir Visković

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

Doduše, nije to u ... 16:05 Uz Dan zaljubljenih, Aquatika pripremila brojna "ljubavna" iznenađenja za posjetitelje, možete osvojiti i lijepe nagrade Nekategorizirano Predstavljanje knjige "Rat za enciklopediju" i novi Polkaview s Velimirom Viskovićem Gimnazija Karlovac raspisala natječaj za profesora hrvatskog jezika, među 30-ak prijava navodno i ona bivšeg župana; Nekategorizirano. Književni kritičar i leksikograf na Polkaviewu - Velimir Visković: Rat za enciklopediju" je knjiga o mobbingu i prijateljstvu 21.02.2016 - 10:26.

POVEZANE KNJIGE