Slijepa točka

Slijepa točka - Zlatar, Jelena | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zlatar, Jelena
DIMENZIJA
3,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Slijepa točka.pdf
ISBN
1305750103911

OPIS

Nakon “Odjavne karte“, Jelena Zlatar uspjet će zadržati u romanu “Slijepa točka” ono najbolje od svježine glasa koju je unijela u hrvatsku proznu književnu scenu premda je promijenila formu. Na već pokrenutom valu nove poetičke matrice autorica i autora čiji se odmak od stvarnosne proze, u nedostatku boljeg termina, označavao kovanicom “novi intimizam”, Zlatar ide još dalje ogoljujući svoje likove od bilo kakvog društvenog, a kamoli političkog, konteksta. Usredotočena samo na odnos dvoje mladih ljudi, zarobljenih u međusobnom trpljenju, autorica njihovo jednako mučno finale postavlja ironijski na pozornicu Pariza kao simbola tlapnje koja nam se prodaje pod nazivom ljubav. Finale koje to nije dolazi kao formalno zaključenje priče bez iznenađenja i obrata, sve u službi elemenata teksta u kojima je Zlatar najbolja. A to su lirski fragmenti, zbijeni do razine aforizama, bez karakteristične duhovitosti, ali naboja od kojeg će čitatelj dugo podrhtavati. Riječi su to koje bi i on sam rado iskoristio da izrazi svoje strahove i nade u ljubavnoj vezi, samo da ih je pronašao u pravo vrijeme…

Izvori Molimo pročitajte upozorenje o korištenju medicinskih informacija. Ne provodite liječenje bez konzultiranja liječnika! ... Knjigu "Slijepa točka" Jelene Zlatar naručite online na web stranicama Knjižare Ljevak! Pročitaj najnovije vijesti vezane uz pojam SLIJEPA TOČKA.

Hrvatski. Na već pokrenutom valu nove poetičke matrice autorica i autora čiji se odmak od stvarnosne proze, u nedostatku boljeg ... Ta ista "slijepa točka" ima i svoje preneseno značenje.

POVEZANE KNJIGE