Zimski zagrljaji

Zimski zagrljaji - Samardžić, Goran | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Samardžić, Goran
DIMENZIJA
10,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Zimski zagrljaji.pdf
ISBN
1538243394539

OPIS

Knjiga koja spada u sam vrh žanra kratke priče.Beograd, Sarajevo, Zagreb, rat, razvod, napuštanje obitelji, čežnja za djecom, pisanje, sjećanje na djetinjstvo, zaljubljivanje, seks, starenje… to su koordinate u kojima se kreće nova zbirka priča Gorana Samardžića, autora Šumskog duha, jednog od onih romana koji su obilježili proteklo književno desetljeće na ovim prostorima. Autobiografski konotirane (glavni junak gotovo svih priča je Goran Samardžić), ove se priče stalno vraćaju na čvorna mjesta autorova života. Direktne i nemilosrdne, napisane bez viškova, bez uljepšavanja, često nježne, ali ponekad i brutalne, one vam istodobno izbijaju zrak iz pluća i razvlače usta u osmijeh.„Samardžićeva je proza hrabra i beskompromisna, ponajprije prema sebi. Autor je na scenu doveo svoje roditelje, žene, ljubavnice, djecu… i isporučio nam život u svom najelementarnijem obliku. I lijepu knjigu.“ -Zoran Ferić

MARC zapis - ID: 90930 ... Zimska oprema u HR i Europi. Za vožnju zimi - zimske gume! Vožnja s ljetnim gumama u zimskim uvjetima svojevrsni je rulet na kotačima.

Dobitnik je domaćih i regionalnih književnih nagrada za priču i roman. Bio u najužem izboru za nagrade u okruženju (Jutarnji list, Meša Selimović...) Zastupljen u antologijama i prevođen na strane jezike.

POVEZANE KNJIGE