Carska vatra

Carska vatra - Lyndon, Robert | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lyndon, Robert
DIMENZIJA
4,36 MB
NAZIV DATOTEKE
Carska vatra.pdf
ISBN
8284283545011

OPIS

Još jedan nenadmašan spoj pustolovine i povijesti iz pera Roberta Lyndona, autora romana “Potrage za sokolom”. Godina je 1081., velike se vojske sudaraju, a vladarske loze smjenjuju na prijestoljima – od Engleske do Bizanta Europa bukti ratovima. Ali na istoku prostire se još moćnije carstvo, koje posjeduje oružje što može promijeniti sudbinu svijeta: barut. U želji da se domogne vatrene smjese poraženi bizantski car pokreće naizgled neizvedivu misiju: na dvor kineskog cara šalje viteza – plaćenika Vallona i njegov odred elitnih boraca, koji se toga oružja moraju domoći ili poginuti pokušavajući. Na putu u nepoznato Vallonovoj skupini pridružit će se njegovi vjerni prijatelji: grčki liječnik Hero i engleski lovac Wayland, ali i mladi i nepromišljeni novak Lucas – svaki od njih za to će imati svoje razloge, svaki svoju tajnu. Preko prevrtljivih mora i užarenih pustinja, kroz negostoljubive planine i nepregledne stepe, staza do Nebeskog Carstva Vallonovu će družinu voditi u nepoznate zemlje s onu stranu Puta svile. Mnogi će pritom poginuti… ali nagrada za one koji prežive bit će nezamisliva. Volite li obimne povijesne romane pune pustolovina, raznovrsnih i zanimljivih likova, nepogrešivo smještene u odgovarajući geopolitički i geografski kontekst te nošene radnjom koju ne možete prestati pratiti – ovo je knjiga koju morate pročitati. – Aspen Daily News Roman pun historijski preciznih pojedinosti o srednjovjekovnom ratovanju… – Library Journal Ova nevjerojatno dobro komponirana epska priča kao stvorena je za čitatelje koji vole ambiciozne pustolovne romane utemeljene na povijesnim činjenicama. – Booklist Robert Lyndon od djetinjstva se bavi sokolarstvom, pa su ga još kao studenta povijesti fascinirali zapisi kako su ptice poput sokola tijekom srednjeg vijeka bile toliko vrijedne da su se koristile kao otkupnina. Pisao je knjige s povijesnom tematikom dok nije objavio svoj prvi roman “Potraga za sokolom” (Hawk Quest, 2011). Ovaj je roman i prije objavljivanja izazvao veliku pozornost, a neki njegovi dijelovi nadahnuti su Lyndonovim iskustvima iz sokolarstva, planinarenja i putovanja. Svoj drugi roman, “Carska vatra” (Imperial Fire), objavljuje početkom 2014. godine. Član je Kraljevskog geografskog društva. Živi u Dorsetu.

Ali na istoku prostire se jos mocnije carstvo, koje posjeduje oruzje sto moze promijeniti sudbinu svijeta: barut. Robert Lyndon - Carska vatra Nakladnik: Fraktura Zaprešić 2019. 560 str.

Ovaj je roman i prije objavljivanja izazvao veliku pozornost, a neki njegovi dijelovi ... Gori na sve strane - ugrožen i rezervat Carska bara (VIDEO) Nastavljaju se ružni prizori u okolini Zrenjanina uzrokovani požarima koje izazivaju nedgovorni pojedinci. Nakon što je juče vatra sa strnjišta gonjena jakim... Jedan od najvećih muzeja na svijetu, Zabranjeni grad, nekadašnja je carska palača koja je 5 stoljeća (od ranog XV.

POVEZANE KNJIGE