Lekcije – Studije o modernoj književnosti

Lekcije – Studije o modernoj književnosti - Brlek, Tomislav | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Brlek, Tomislav
DIMENZIJA
7,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Lekcije – Studije o modernoj književnosti.pdf
ISBN
1149612880469

OPIS

Jedno od većih i ugodnijih iznenađenja svakako je knjiga Tomislava Brleka Lekcije. Brlekova knjiga studija o modernoj književnosti naslovljena je Lekcije, i zbilja je svojevrsna lektira za sve koji kane o književnosti razmišljati iole ozbiljnije.

Kategorija: Teorija i povijest književnosti. Izdavač: Školska knjiga. Premda je karakter studije problemski, jer se niz uvriježenih teorijskih shvaćanja podvrgava kritičkom promišljanju, istodobno pruža i sintetski pregled otvorenih pitanja u znanosti o književnosti posljednjih desetljeća, posebnu pažnju posvećujući naslovom istaknutom dvostrukom određenju književne teorije kao konstitutivnom svojstvu koji tu vrstu znanstvenog pisanja određuje ... Lekcije : studije o modernoj književnosti Tekstualna građa, tiskana .

Uredio je kritičke izbore iz poezije Bore Pavlovića, Tončija Petrasova Marovića, Antuna Šoljana i Ivana Slamni-ga. Autor je knjige Lekcije: studije o modernoj književnosti. Brlek Tomislav: Lekcije: Studije o modernoj književnosti.

POVEZANE KNJIGE