Povijest knjižnica i knjižničarstva u Hrvatskoj

Povijest knjižnica i knjižničarstva u Hrvatskoj - Stipanov, Josip | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stipanov, Josip
DIMENZIJA
7,74 MB
NAZIV DATOTEKE
Povijest knjižnica i knjižničarstva u Hrvatskoj.pdf
ISBN
4593559120120

OPIS

Josip Stipanov, dugogodišnjeg ravnatelja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, završio je svoj višedesetljetni projket, rukopis u kojem znalački progovara o knjižničarsvu u Hrvatskoj, i to od početaka, dakle, od davnina pa sve do naših dana. Povijest knjižnica i knjižničarstva u Hrvatskoj iznimno je važna knjiga, koja na jednom mjestu sabire sve obavijesti o kolekcioniranju knjiga, najstarijoj kulturnoj djelatnosti, vitalnoj već pet tisuća godina.

U užem značenju riječi knjižnica je niz knjiga ... Kao dokaz toga koliko su mu knjižnice bile bitne, navedne su njegove dvije najpoznatije knjige - "Knjižnice i društvo - od potrebe do mogućnosti" te "Povijest knjižnica i knjižničarstva u Hrvatskoj", a obje knjige objavila je Školska knjiga. Povijest knjižnica i knjižniča... Sadržaj; Citiranje; Pošaljite e-poštom; Izvoz zapisa.

Zagreb : Školska knjiga, 2015. - Materijalni opis.

POVEZANE KNJIGE