Spas Italije

Spas Italije - Edsel, Robert | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Edsel, Robert
DIMENZIJA
10,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Spas Italije.pdf
ISBN
2299743660774

OPIS

Proslavivši se Odredom za baštinu, Robert M. Edsel u Spasu Italije na jednako uzbudljiv način iznosi povijest spašavanja talijanskoga umjetničkog blaga, koje je nakon kapitulacije Italije 1943. bilo ugroženo ne samo od ratnih razaranja već i od neviđene nacističke pljačke. Gdje su završili Hitleru omiljeni Adam i Eva, kako je Leonardova Posljednja večera jedina ostala na zidu nakon izravnog pogotka, je li Michelangelova Davida spasila grobnica od cigle te što je Göring trebao dobiti za rođendanski poklon, samo su neke od napetih Edselovih istinitih priča o Italiji pod njemačkom okupacijom i savezničkom napredovanju prema sjeveru nakon toga. Prateći svoje junake od Sjeverne Afrike do Firence i Pise, Spas Italije niže dosad nepoznate ratne epizode u kojima se glavni junaci bore da iz ruševina i ratnoga kaosa spase neka od najvažnijih umjetničkih djela u povijesti čovječanstva. “Dramatična priča puna života.” — Andrew Nagorski, Washington Post “U ovoj se knjizi nalaze važne lekcije za tvorce politike i sve one kojima je stalo do čuvanja svjetskoga umjetničkog blaga za buduće generacije.” — Timothy Potts, J. Paul Getty Museum

Autor: Autograf.hr / 01.05.2016. Leave a Comment.

Edsel u Spasu Italije na jednako uzbudljiv način iznosi povijest spašavanja talijanskoga umjetničkog blaga, koje je nakon kapitulacije Italije 1943. bilo ugroženo ne samo od ratnih razaranja već i od neviđene nacističke pljačke. Proslavivši se Odredom za baštinu, Robert M.

POVEZANE KNJIGE