Zima dolazi

Zima dolazi - Kasparov, Gari | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kasparov, Gari
DIMENZIJA
12,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Zima dolazi.pdf
ISBN
4610801069746

OPIS

Jedan od najvećih šahista svijeta analizira Putinov dolazak na vlast i njegovu vladavinu Zima dolazi, nova knjiga jednog od najvećih šahista u povijesti, bivšeg višestrukog svjetskog prvaka i angažiranog oporbenog antiputinovskog aktivista, analiza je povratka Rusije u diktaturu, ali i rasprava o cijeni koju Zapad plaća jer je dopustio da se to dogodi. Hrvatsko izdanje knjige izlazi gotovo u isto vrijeme kao i izvornik, a ističući razloge pisanja ove knjige, Gari Kasparov je ustvrdio: „Samo je osam godina trebalo Rusiji da nakon slavodobitne masovne proslave raspada Sovjetskog Saveza 1992. godine izabere nekadašnjeg KGB-ova agenta Vladimira Putina za predsjednika. Nakon toga Putinu je trebalo osam godina da iskvari ili uništi gotovo svaki demokratski čimbenik u zemlji – uključite tu grane vlasti, poštene izbore, neovisno sudstvo, slobodne medije i civilno društvo koje bi moglo surađivati s vladom umjesto da živi u strahu od nje. U knjizi ću s vama podijeliti osobna zapažanja i iskustva koja sam prikupio kao aktivist u Rusiji i zahvaljujući svom sadašnjem poslu predsjednika Fondacije za ljudska prava u New Yorku. Ali nije moja priča najvažnija u ovoj knjizi. To je priča o tome kako je uz nezainteresiranost, a ponekad i podršku slobodnog svijeta Vladimir Putin zaustavio demokratski eksperiment u Rusiji.

- 21:02. 8325796. Zima dolazi ovog proljeća! Do onda nas čeka (nadamo se) brdo trailera, slika, teorija, nagađanja… Neki puta cijeli taj proces zna biti zabavniji od same sezone koju toliko čekamo (khm, khm, prošla sezona, khm, khm).

Zima, izgleda, polako, ali sigurno stiže. Nakon kišovitog prvog dijela tjedna, u drugom će temperature biti u postupnom padu, a snježne pahulje sve ... Zima dolazi 89,00 kn .

POVEZANE KNJIGE