Zima dolazi

Zima dolazi - Kasparov, Gari | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kasparov, Gari
DIMENZIJA
4,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Zima dolazi.pdf
ISBN
7609002752649

OPIS

Jedan od najvećih šahista svijeta analizira Putinov dolazak na vlast i njegovu vladavinu Zima dolazi, nova knjiga jednog od najvećih šahista u povijesti, bivšeg višestrukog svjetskog prvaka i angažiranog oporbenog antiputinovskog aktivista, analiza je povratka Rusije u diktaturu, ali i rasprava o cijeni koju Zapad plaća jer je dopustio da se to dogodi. Hrvatsko izdanje knjige izlazi gotovo u isto vrijeme kao i izvornik, a ističući razloge pisanja ove knjige, Gari Kasparov je ustvrdio: „Samo je osam godina trebalo Rusiji da nakon slavodobitne masovne proslave raspada Sovjetskog Saveza 1992. godine izabere nekadašnjeg KGB-ova agenta Vladimira Putina za predsjednika. Nakon toga Putinu je trebalo osam godina da iskvari ili uništi gotovo svaki demokratski čimbenik u zemlji – uključite tu grane vlasti, poštene izbore, neovisno sudstvo, slobodne medije i civilno društvo koje bi moglo surađivati s vladom umjesto da živi u strahu od nje. U knjizi ću s vama podijeliti osobna zapažanja i iskustva koja sam prikupio kao aktivist u Rusiji i zahvaljujući svom sadašnjem poslu predsjednika Fondacije za ljudska prava u New Yorku. Ali nije moja priča najvažnija u ovoj knjizi. To je priča o tome kako je uz nezainteresiranost, a ponekad i podršku slobodnog svijeta Vladimir Putin zaustavio demokratski eksperiment u Rusiji.

zima_dolazi kaže: ničiji i svačiji... Zima sada zna: kad se priprema zdjela, negdje je u statičnom položaju i šuti. Kontekst pripremanja zdjele govori joj što treba raditi, a ne ja.

Prijavite se ili registrirajte. Propustili ste aktivacijski email? Forum; Pomoć ... Zima se vratila, "na velika vrata".

POVEZANE KNJIGE