Zoran Milanović – mladić koji je obećavao

Zoran Milanović – mladić koji je obećavao - Karlovič Sabolić, Marina | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Karlovič Sabolić, Marina
DIMENZIJA
12,8 MB
NAZIV DATOTEKE
Zoran Milanović – mladić koji je obećavao.pdf
ISBN
3617208860569

OPIS

Prva velika detaljno dokumentirana biografija hrvatskog premijera Zorana Milanovića iz pera političke novinarke Marine Karlović Sabolić, knjiga s brojnim novim uvidima u to što se događalo iza kulisa karijere mladog političara od kojeg je javnost mnogo očekivala. Kako je došao na premijerski položaj, zašto je razočarao javnost, te kako je u četvrtoj godini svojeg mandata pokušao ponovno steći naklonost birača – sve je to detaljno opisano u ovoj knjizi. Na startu političke karijere Zorana Milanovića, sve je bilo na njegovoj strani. Onako mlad i svjež, čvrst i beskompromisan, odlučan i nepokolebljiv, ostavljao je dojam čovjeka rođenog da mijenja svijet. Po svemu je bio tri koplja iznad konkurencije. Milanović je izuzetno školovan čovjek. S Rektorovom nagradom u džepu, solidnom diplomatskom karijerom iza sebe, briselskim doktoratom iz europskog prava i pasioniranom navadom da čitanjem popuni sve praznine u vlastitom znanju, Milanović je bio obrazovaniji nego ijedan premijer prije njega. Uz to, bio je i odličan erudit. Kada je bio koncentriran i kada mu fokus govora nisu zasjenjivale nevažne reminiscencije, rijetko mu je tko na domaćoj sceni mogao parirati. Za razliku od svojih prethodnika, nije nosio breme prošlosti. Bez ikakve se zadrške mogao posvetiti budućnosti. Milanović je na svojoj strani imao sve, osim jedne stvari: vlastitog karaktera. Upravo je karakter s vremenom prerastao u njegov ‘fatal error’, ključna greška koja ga je sputala da do kraja iskoristi sav svoj potencijal. Mnogo je obećavao, ali mnogi su birači smatrali da obećanja nije ispunio, počeli su mu uskraćivati podršku upravo u ključnom razdoblju kako su se približavali novi parlamentarni izbori. Milanović je puno puta pokazao da igra najbolje kada mu je najteže. On je 2015. ušao u utakmicu života. Sa samo jednim ciljem: da tri blijede premijerske godine zasjeni onom blistavom četvrtom, u kojoj će građani upoznati novo lice predsjednika svoje Vlade. I oprostiti mu svu bahatost i aroganciju, pogled s visine, stranačke uhljebe. Znao je da, ako u tome uspije, Hrvati će ga ponovno birati za svojega premijera. Ako ne, pamtit će ga kao političara čiji su se snovi o uspješnoj vladavini razbili na njegovim vlastitim slabostima. ( iz nakladničke bilješke )

Poruka je ispisana crvenim i plavim slovima na bijeloj podlozi, što je asocijacija na hrvatsku zastavu. Ulazak u predsjedničku utrku Milanović danas gleda kao priliku za popravni ispit. Još se osjeća dovoljno mlad da pokuša iz političkog gubitnika izrasti u spasitelja ljevice', smatra dugogodišnja novinarka Slobodne Dalmacije Marina Karlović Sabolić, autorica biografije naziva 'Milanović - mladić koji je obećavao' iz 2015.

Nadali su se da bi to mogao biti Zoran Milanović, čovjek koji je obećavao u svojim nastupima. Međutim, Milanović je četiri godine na vlasti proveo kao klasični HDZ-ovac. Marina Karlović-Sabolić, "Milanović - Mladić koji je obećavao", Profil, Zagreb, 2015.

POVEZANE KNJIGE