Blago

Blago - Lagerlof, Selma | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lagerlof, Selma
DIMENZIJA
4,48 MB
NAZIV DATOTEKE
Blago.pdf
ISBN
8632222845664

OPIS

Kratki roman Blago nastao je iz pera Selme Lagerlöf, švedske dobitnice Nobelove nagrade 1909. godine, koja je time postala i prva žena koja je primila to priznanje za svoj književni rad… Likovi i radnje smješteni su u njezinu rodnu zemlju, i nude nam zanimljive prizore života u Švedskoj s kraja 19. stoljeća te su prožeti starim sjevernjačkim legendama. Okosnice njezinom jednostavnom liričnom stilu su ljubav i smrt, dobro i zlo te neizostavne moralne poruke. U Blagu muškarce zanima novac, ubojstvo i osveta. Oni ne primjećuju zlo vidljivo čak i njihovim psima. Kad stara gazdarica (a tko bi bolje znao da je dom ugrožen?) upozorava da se nekoliko kilometara dalje bruse noževi, njezin gospodar odbija vjerovati da bi ona mogla čuti što on ne može. Pas prodavača ribe ima dovoljno instinkta da ga požuruje i zavija, naslućujući smrt; žena prodavača ribe i vlasnica taverne reagiraju na neprirodno koliko god malo razumjele; muškarci okreću leđa razumijevanju čak i kad ih se preklinje. Ali ono što priča nameće bavi se mukotrpnom borbom djevojke Elsalill da izabere između najdraže sestre, čiji duh mora tako dugo lutati zemljom “da je izlizala noge do krvi” i može naći spokoj u grobu samo ako njezin ubojica bude lišen slobode; i sir Archieja, samog ubojice, kojeg Elsalill voli svim srcem. Stvaranje svog prvog uspješnog djela i kako ga je s godinama valjalo usavršiti opisala je autorica u jedinstvenoj književnoj autobiografiji, Priči o priči, koja je uz još sedam pripovjedaka uklopljena u ovo izdanje.

Spoštovani! Trgovina je ponovno odprta od ponedeljka do petka od 9-ih do 17-ih in v soboto od 9-ih do 15-ih. Obisk trgovine je možen ob upoštevanju splošnih pravil za preprečevanje širjenja koronavirusa (COVID-19). likovi serije 'blago nama' Upoznajte Tamaru: Kuhanje i peglanje nisu joj na listi prioriteta, ali svoju obitelj voli više od ičega Upoznajte Jadranka: Kad treba podići atmosferu ili pronaći način kako izbjeći posao, zovite njega! Blago nama Radnja nove RTL-ove humoristične serije prati obitelj koja, djelomično prisilno, mora živjeti pod istim krovom.

Antikviteti, starine, umjetnine i kolekcionarstvo u malim oglasima. Spremi pretragu Kada je prekjučer Nintendo objavio da će održati konkretnu Direct prezentaciju, vlasnici Switcha su, blago rečeno, bili oduševljeni.

POVEZANE KNJIGE