Čovjek bez lica

Čovjek bez lica - Popović, Milorad | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Popović, Milorad
DIMENZIJA
6,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Čovjek bez lica.pdf
ISBN
1021064647434

OPIS

Kada, upravo na dan Antibirokratske revolucije, 7. oktobra 1988. u svom stanu u Titogradu Šćepan Dragišić dobije vijest da mu je preminuo otac Tripko, i ne sluti što će sve doznati o svome ocu, svojoj zemlji Crnoj Gori, sistemu, ali nadasve o špijunima te njihovim tajnim dvostrukim i trostrukim životima koji će se pred njim razotkriti iz papira koje kriju kovčezi što su mu došli u nasljedstvo. Ispisujući Tripkov život i život njegove porodice, poznanika i nadređenih, Milorad Popović napisao je najveći špijunski roman naših dana. Čovjek bez lica roman je o Crnoj Gori i Jugoslaviji, o dvadesetom stoljeću u kojem se susreću stvarne povijesne osobe i fiktivni likovi, o idealima i odustajanju od njih, o prevratima, nastajanju i rastakanju država i velikih ideja. No to je prije svega roman o nesalomljivima, o onima koji najdublje vjeruju u ideale, o špijunima koji nisu tajni agenti iz filmova, već možda tek obični knjižničari. Čovjek bez lica snažna je epopeja o ljudima za koje znamo da su tu oko nas, ali o kojima ne znamo ništa, osim da o njima i njihovim procjenama ovise vladari i sudbine naroda. U širokom zamahu od crnogorske vlade u emigraciji u Italiji nakon Prvoga svjetskoga rata do naših dana Milorad Popović ocrtao je povijest prevara i prevrata, vjere i nevjere, osobnih tragedija, velikih herojstava i još većih izdaja te tragičnih ljubavi koje jedine i mijenjaju svijet.

Prema pisanju američkih medija, djevojčice su krvavi zločin planirale još od prosinca prošle godine ... Prikažite profile ljudi s imenom Čovjek Bez Lica. Pridružite se Facebooku, povežite se s Čovjek Bez Lica i ostalima koje možda poznajete.

Naziv: Magični Vjetar, 8. knjiga Naslov: Dječak bijele kose / Nemilosrdni / Čovjek bez lica Scenarij: Gianfranco Manfredi Crtež: Goran Parlov / Luigi Piccatto & Cristiano Spadavecchia / Pasquale Frisenda Naslovnica: Goran Parlov Sadržaj: -Broj stranica: 294 Tisak: c/b Format: 165 x 215mm Čovjek bez lica ipak ne ide u toliko naivnu kategoriju jer je vođeno računa o nekim stvarima; Dick je uvijek sa sobom nosio pribor za prerušavanje, svejedno ga nije mogao obaviti na brzinu već je zahtijevalo vremena, a ponekad čak i detaljno proučavanje lica koje želi kopirati.

POVEZANE KNJIGE