Sašenjka

Sašenjka - Montefiore | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Montefiore
DIMENZIJA
3,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Sašenjka.pdf
ISBN
8173686220660

OPIS

Kad ruski oligarh angažira mladu povjesničarku da otkrije pravo podrijetlo njegove obitelji, iz dotad zatvorenih moskovskih arhiva na svjetlo dana izlaze tajne burnog vremena, u kojem se jedna žena našla u vrtlogu Oktobarske revolucije i Staljinove strahovlade. Prelijepa i idealistična, Sašenjka Zeitlin odrasta u povlaštenom buržoaskom svijetu koji se nalazi pred propašću. Očarana velikom dramom revolucije, uvučena je u konspirativnu političku mrežu. Sa šesnaest godina, postaje komunistička ilegalka, a dvadesetak godina kasnije, tijekom staljinističkog režima, Sašenjka osjeća da je nepobjediva. Udana je za visokog državnog dužnosnika, brižna je majka i ponajviše vjerna partijka. Međutim, srce ne slijedi razum – upušta se u nedozvoljenu ljubavnu aferu. Posljedice su trenutačne i pogubne. Sašenjka je epski roman, triptih o Rusiji u vrijeme koje je odredilo njenu noviju povijest – roman čija se razorna tajna otkriva tek na posljednjoj stranici.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 63850 ... Sašenjka.

i prikazuje mladenački zanos šesnaestogodišnje Sašenjke boljševičkom ideologijom. Drugi dio romana opisuje Sašenjkinu sudbinu tijekom staljinističke strahovlade, a posljednji istražuje njezin nestanak tijekom staljinističkog razdoblja. Prijavite se na Znanje newsletter i prvi saznajte za sve pogodnosti, popuste i novosti.

POVEZANE KNJIGE