Emet i druge priče

Emet i druge priče - Šojat, Ivana | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šojat, Ivana
DIMENZIJA
11,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Emet i druge priče.pdf
ISBN
9678822268730

OPIS

Emet na hebrejskom znači “život” i tom je riječju oživljen Golem. Ispisana na njegovo čelo, ona ga oživljuje, a brisanjem samo jednoga slova, “E”, nastaje Met – “smrt”. Upravo u svijetu onostranoga, između horora i fantastičnoga, prebivaju junaci Emeta i drugih priča. Trajno ih obilježava zločin koji dokle god ostaje nerazriješen i nekažnjen, presudno utječe na sve oko sebe te se vraća poput zloduha i opsjeda ljude i stvari. Ivana Šojat u Emetu propituje tanku granicu na kojoj se miješaju pogansko i kršćansko, znanstveno i onostrano, crtu između života i smrti, dobra i zla, na kojoj se susreću anđeli i duhovi. Prožete atmosferom najboljih horora, ove priče zadiru do srži stvarnoga ja svakoga pojedinca.

Emet na hebrejskom znači "život" i tom je riječju oživljen Golem. Ispisana na njegovo čelo, ona ga oživljuje, a brisanje... S ovitka: Emet na hebrejskom znači "život" i tom je riječju oživljen Golem.Ispisana na njegovo čelo, ona ga oživljuje, a brisanjem samo jednoga slova, "E", nastaje Met - "smrt".Upravo u svijetu onostranoga, između horora i fantastičnoga, prebivaju junaci Emeta i drugih priča.Trajno ih obilježava zločin koji dokle god ostaje nerazriješen i nekažnjen, presudno utječe ... „Emet i druge priče" je zbirka priča autorice Ivane Šojat koju je pod uredničkom palicom Seida Serdarevića izdala nakladnička kuća Fraktura 2016.

Emet na hebrejskom znači "život" i tom je riječju oživljen Golem.... Emet na hebrejskom znači "život" i tom je riječju oživljen Golem.Ispisana na njegovo čelo, ona ga oživljuje, a brisanjem samo jednoga slova, "E", nastaje Met - "smrt".Upravo u svijetu onostranoga, između horora i fantastičnoga, prebivaju junaci Emeta i drugih priča.Trajno ih obilježava zločin koji dokle god ostaje nerazriješen i nekažnjen, presudno utječe na sve oko ... Emet : I druge priče. Nakladnik: Fraktura; 08/2016.

POVEZANE KNJIGE