Katolička krivnja

Katolička krivnja - Zajec, Tomislav | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zajec, Tomislav
DIMENZIJA
12,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Katolička krivnja.pdf
ISBN
5540166829401

OPIS

Dramatičar, prozaik i pjesnik Tomislav Zajec svom novom pjesničkom rukopisu nameće snažan konceptualni okvir koji položaj pojedinačne pjesme podređuje cjelini djela – u pitanju je, umjesto zbirke, zaista pjesnička knjiga. Svaka pjesma započinje činom promatranja, subjektivnim kadrom, doslovno riječju ‘promatra’. Pogled se pritom ne zaustavlja na organom vida spoznatljivim prostorima. Promatra se naravno život, a autorov izbor onoga što promatrač vidi kreira svijet koji, koliko god bio intiman i subjektivan, vrlo lako postaje i naš. Čak i kad je riječ o vremenu i prostoru u kojem nismo živjeli, Zajecove pjesme izglobljenom naracijom odašilju semantičke i emocionalne signale koje prepoznajemo kao vlastite. Katolička krivnja je duboko intimno poetsko svjedočanstvo, ali, istovremeno, uz nenametljiv, ‘čist’ stil ujednačenoga rukopisa, najbolja preporuka za buduće čitatelje upravo je ova univerzalnost iskustva, u životu u koji smo bačeni, a tek nam je otkriti da solidarnost je svojim tvrdim slovima / upisana u same temelje ovoga svijeta.

Ako si učinio nešto loše, onda bi trebao osjećati krivnju. Tako bi trebalo biti", rekao je otac Mike, dodavši kako želi govoriti o tome jer smatra da postoji razlika između krivnje i srama. S veseljem Vas pozivamo na predstavljanje novih knjiga: 'Tamni čovjek Birger' i 'Katolička krivnja'.

MARC zapis - ID: 84551 ... Početna / Poezija / Domaća / Katolička krivnja. Akcija! 30%.

POVEZANE KNJIGE