Svakodnevna alkemija

Svakodnevna alkemija - Gunjević, Boris | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gunjević, Boris
DIMENZIJA
11,74 MB
NAZIV DATOTEKE
Svakodnevna alkemija.pdf
ISBN
3539851851793

OPIS

Knjiga nastala od dijelova autorove doktorske teze koji nisu ušli u konačnu verziju rada, a koji su bili predstavljeni na teološkim ili filozofskim konferencijama u različitim verzijama ili objavljeni kao članci. Knjiga je, riječima autora, “spoj teorije, prakse i poesisa od Platona do “platoa”, od antičkih duhovnih vježbi do romantizma, od genealogije do paradoksa, od Prokla do Illicha, Foucaulta, Eagletona i nazad do Proroka, Aristotela i Isusa, pa opet do Pickstock, Milbanka, Agamebena i Girarda.” Doprinos je teološkoj kritici suvremene kontinentalne filozofije, kao i filozofskoj kritici suvremene teologije.

- Zagreb : Sandorf : Mizantrop, 2016. - 271 str.

S obzirom na to da su svugdje prisutni kao fizički elementi, arhetipovi, simboli i svakodnevna hrana, oni grade most između naše sadašnjosti i korijena čovječanstva, između našeg tijela i prirodnog kraljestva, između individualnog mikrokozmosa i svjetskog ... TREBA li filozofija svoju povijest? / uredili Ivana Skuhala Karasman, Petar Šegedin. - Zagreb : Institut za filozofiju, 2016.

POVEZANE KNJIGE