Vjera i umjetnost

Vjera i umjetnost - Malešević, Bogdan | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Malešević, Bogdan
DIMENZIJA
9,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Vjera i umjetnost.pdf
ISBN
2466223700059

OPIS

U ovoj su knjizi objavljeni autorovi eseji o odnosu vjere i književnosti nastali od 1982. do 2016. godine, počev od njegovog diplomskog rada o Navještenju Marijinom Paula Claudela do eseja o Georgesu Bernanosu i Trilogiji Paula Claudela.

1/8 Sandra Šimunović/Pixsell. Nova generacija ALU-a ukrotila je staklo, metal, boje, neke umjetnine prodaju im i do 21.000 kuna, a najbolje tek slijedi ... Vedran Jerković: Vjera u Boga je armirani beton moga života i veselim se svakoj ovčici koja to spozna i obrati se „Ne možemo rasti, a da prvo žestoko ne tresnemo o zemlju i ja nemam problema priznati tu činjenicu", poručuje poduzetnik Vedran Jerković, nekoć vrhunski vaterpolski reprezentativac s međunarodnom karijerom, sugovornik Hrvatske katoličke mreže. "Ako je vjera opijum za narod, umjetnost je opijum nama" ...

Kršćanstvo i njegove tragove nalazimo na svakom koraku, bilo da je riječ o crkvi, spomeniku, slici, knjizi, filmu, a gotovo da i nema […] Vjera i umjetnost (8) Korespondencija s nadbiskupom Franićem, Hrvatskim nadbiskupima i biskupima (33) Ponedjeljak, 18. travnja 2016.

POVEZANE KNJIGE