Anastazija – Oluje u tihom ozračju

Anastazija – Oluje u tihom ozračju - Aralica, Ivan | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Aralica, Ivan
DIMENZIJA
4,37 MB
NAZIV DATOTEKE
Anastazija – Oluje u tihom ozračju.pdf
ISBN
2346068673761

OPIS

Tema razornog djelovanja partijskih dogmi na sudbinu pojedinca razmjerno je česta u Araličinim djelima. U Anastaziji partijnost ima žensko, naoko manje okrutno lice, ali su konačni učinci te partijnosti gotovo podjednako destruktivni. Doktor strojarskih znanosti Pavao Crnko teško obolijeva i doživljava svojevrstan živčani slom nakon što ga Anastazija Rubić prokaže kao moralno nepodobnog za daljnje napredovanje u struci te mu time uništi izglede da bude izabran za docenta na fakultetu na kojemu je radio kao asistent. Aralica se i u ovom romanu pokazuje kao majstor stila, pripovjedač koji se ne žuri niti se umara i, čvrsto držeći konce priče u rukama, uspijeva pronaći vremena i za dojmljiv detalj, usporedbu životom potvrđenu, domišljenu metaforu.

Politički je angažiran potkraj 1960-ih i početkom 1970-ih godina u ostvarenju hrvatskog proljeća (što je ... Anastazija (Oluje u tihom ozračju) novi je roman u sklopu Djela Ivana Aralice, u kojima je tema razornog djelovanja partijskih dogmi na sudbinu pojedinca razmjerno česta. JOŠ NIJE KASNO, NEDJELJA ĆE BITI POSEBNO ZANIMLJIV DAN, ZATO NAVRATITE! 2.

Opis - ANASTAZIJA - Oluje u tihom ozračju. Tema razornog djelovanja partijskih dogmi na sudbinu pojedinca razmjerno je česta u Araličinim djelima.

POVEZANE KNJIGE