Male crvene stolice

Male crvene stolice - O´Brien, Edna | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
O´Brien, Edna
DIMENZIJA
4,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Male crvene stolice.pdf
ISBN
9990710344733

OPIS

Veličanstvena Edna O’Brien napisala je svoje životno djelo. Philip RothNaslov romana odnosi se na 20. godišnjicu opsade Sarajeva, koja je obilježena postavljanjem 11541 crvene stolice u čast jednakog broja poginulih u Sarajevu, među kojima i 643 djece. Roman započinje dolaskom glavnog lika, dr. Vlada Dragana, u učmalo irsko mjestašce Cloonoila, gdje se predstavlja kao iscjelitelj i seksualni terapeut i uskoro svojom karizmom očara mještane, a pogotovo žene. Jedna od mještanki, udana Fidelma McBride, koja je nezadovoljna u braku i nesretna jer nema djece, podliježe njegovom šarmu, što je dovodi u opasnost i na koncu joj posve uništi život, nakon što dozna da je čovjek u kojeg se zaljubila i s kojim je zatrudnjela ratni zločinac. Kroz roman se provlači tema imigracije, iskorijenjenosti, posljedica rata i prirode zla – kroz opis glavnog lika, psihopatskog monstruma bez sposobnosti za kajanje, koji se pojavljuje u irskom gradiću zamaskiran u kultiviranog, empatičnog iscjelitelja s karizmom koja osvaja mještane. Edna O’Brien za svoj je roman Male crvene stolice dobila brojne pohvale svojih eminentnih kolega – poput slavnog Philipa Rotha, koji je njezin roman proglasio remek-djelom, Josepha O’Connora, koji je ubraja među najveće irske pisce svih vremena, Johna Banvillea, koji roman naziva hrabrim, briljantno napisanim i prije svega humanim.O autorici: Edna O’Brien (rođ. 1930.) irska je spisateljica, autorica romana, zbirki priča i pjesama, drama i memoarske proze. Opusom hvaljenim od strane književne kritike i nagrađivanim brojnim književnim nagradama Edna O’Brien stekla je status modernog klasika irske književnosti. U svojim djelima često se bavi unutarnjim životom žena i njihovim problemima. Njezin prvi roman, Seoske djevojke, poznat je po tome što je prekinuo šutnju o seksualnim temama i socijalnim problemima u represivnom razdoblju u Irskoj nakon Drugog svjetskog rata. Knjiga je bila zabranjena, štoviše, naklada je bila spaljena. Edna O’Brien živi u Londonu. Za svoje je knjige dobila brojne ugledne književne nagrade.

0 comments Hrabar i briljantno napisan roman, Male crvene stolice u intrigrantoj radnji provlači teme migracije, iskorijenjenosti, posljedica rata i prirode zla- kroz opis glavnog lika, psihopatskog monstruma bez sposobnosti za kajanje. Glavni lik,Vlado Dragan dolazi u mali ... Edna O'Brien za svoj je roman Male crvene stolice dobila brojne pohvale svojih eminentnih kolega - poput slavnog Philipa Rotha, koji je njezin roman proglasio remek-djelom, Josepha O'Connora, koji je ubraja među najveće irske pisce svih vremena, Johna Banvillea, koji roman naziva hrabrim, briljantno napisanim i prije svega humanim. Stolice BLAGOVAONSKI I BARSKI STOLOVI , BLAGOVAONSKE STOLICE I BARSKE STOLICE snižene su 25% u sklopu akcije Advent u Emmezeti.

by Ana Gruden . 0 comments Hrabar i briljantno napisan roman, Male crvene stolice u intrigrantoj radnji provlači teme migracije, iskorijenjenosti, posljedica rata i prirode zla- kroz opis glavnog lika, psihopatskog monstruma bez sposobnosti za kajanje.

POVEZANE KNJIGE