Prapovijesni Kikladi

Prapovijesni Kikladi - Tomas, Helena | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tomas, Helena
DIMENZIJA
3,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Prapovijesni Kikladi.pdf
ISBN
6909195243085

OPIS

Knjiga Prapovijesni Kikladi prvo je izdanje na hrvatskom jeziku s temom brončanog doba na Egejskom otočju i u priobalju. Na tom prostoru, zvanome Egeida, u brončano su se doba izmijenile tri civilizacije – kikladska, minojska i mikenska. Kako su to najranije europske civilizacije, Egeidu možemo smatrati i kolijevkom europske pismenosti i kulture. Autoričina je želja prirediti trilogiju s temom tih triju važnih brončanodobnih civilizacija. Knjiga Prapovijesni Kikladi prva je u nizu u prigodnoj biblioteci Lucius. Autorica je izvanredna profesorica na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i o spomenutim temama drži nekoliko redovitih kolegija na svojem odsjeku. Objava knjige Prapovijesni Kikladi važan je korak naprijed u populariziranju egejske arheologije. Knjiga je popraćena bogatim ilustrativnim materijalom koji je autorica osobno prikupljala od 2009. do 2015. godine na tridesetak kikladskih otoka i na najvažnijim arheološkim lokalitetima i u muzejima.

4. 2016 Barbara Kuhar Potopisi Egejsko morje, Grčija, Kikladi, Mikonos, poletne počitnice.

ISBN. 978-953--30887-9. Publikacija 'Prapovijesni Kikladi - Kulture ranoga brončanog doba na kikladskome otočju u Grčkoj' objavljena je kao 15.

POVEZANE KNJIGE