Telefonski poziv

Telefonski poziv - Bolano, Roberto | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bolano, Roberto
DIMENZIJA
4,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Telefonski poziv.pdf
ISBN
6195709200268

OPIS

Knjiga objedinjuje četrnaest pripovijetki ovog glasovitog pisca čileanskog podrijetla. Oblikujući svoje priče oko likova zatvorenika, preljubnika, samoubojica i dr., on autora posve distancira od pripovjedača vješto se poigravajući svim mogućim pripovjedačima – od klasičnog pouzdanog pripovjedača u trećem licu, do objektivne ich-forme, preko prepričavanja događaja iz druge ruke, sve do pripovijetki koje su pisane isključivo u dijaloškoj formi. Uslijed ovog vrtoglavog no suverenog narativa, fabula je izmještena u sasvim drugi plan, a ono što je transparentno i što čitatelja cijelo vrijeme drži u stanju uznesenog iščekivanja su virtuoznost pripovijedanja i atmosfera.

Slagala sam im jer sam htjela imati malo vremena za sebe. Nakon napornog dana najviše mi prija moja uobičajena rutina: pripremiti toplu kupku s par kapi eteričnog ružinog ulja.

Neka vaš fiksni telefon postane vaš novi asistent! Posjetite neko od T prodajnih mjesta ili nazovite Službu za korisnike na 0800 9000. Telefonski poziv Bio je petak i jedva sam čekala da dođem doma. Zvale su me kolegice s posla na kavu, ali sam se požalila na migrenu i rekla da idem ravno kući.

POVEZANE KNJIGE