Naša Troja

Naša Troja - Sinožić, Vedran | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sinožić, Vedran
DIMENZIJA
9,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Naša Troja.pdf
ISBN
8971683996984

OPIS

U knjizi “Naša Troja” istarski povjesničar Vedran Sinožić iznosi svoje spoznaje o pravoj lokaciji drevne Troje. Nakon višegodišnjih istraživanja i iscrpnog rada na sakupljanju svih dostupnih informacija i spoznaja Sinožić iznosi mnogobrojne argumente koji dokazuju da legendarna Homerova Troja nije smještena na Hisarliku u Turskoj, već se nalazi u Republici Hrvatskoj – to je današnji grad Motovun u Istri. Vedran Sinožić u ovoj zanimljivoj knjizi vodi čitatelja na putovanje po drevnoj Istri čije tragove nalazimo i danas te na priča i o tome gdje se nalazila Homerova Itaka, kuda je plovio Odisej te pruža sasvim novi doživljaj pri čitanju besmrtnih Homerovih epova.

MARC zapis - ID: 104520 ... Ako je "Naša Troja" Vedrana Sinožića bio direktan udarac homerolozima, onda im je Kalisto konačni nokdaun. Sinožić, zapravo, nikoga nije ošamario rukavicom, no svojom knjigom će zasigurno izazvati svijet na razmišljanje.

I dok je nevjerojatno brzo učio velik broj jezika, dok je putovao Amerikom i Rusijom, dok je ... Tajna Motovunske magle, brojnih izvora, Motovunske šume i okolnih bregova, rijeke Mirne i Grdoselskog potoka, morskog zaljeva i tajfuna - prepoznata je u knjizi Naša Troja, riječke Naklade Uliks, u kojoj nam autor uz mnogobrojne i neoborive zemljopisne, folklorne, arheološke i lingvističke argumente donosi vrhunsko svjetsko otkriće. [ 12. prosinca 2019; 18:30 to 20:30.

POVEZANE KNJIGE