Prosjak i zec

Prosjak i zec - Kyro, Tuomas | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kyro, Tuomas
DIMENZIJA
10,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Prosjak i zec.pdf
ISBN
9977364227951

OPIS

Rumunj Vatanescu imao je nekoliko mogućnosti: mogao je krasti automobile, skupljati bakar, prodati bubreg ili – otići na privremeni rad u Skandinaviju. Naime ruski trgovac ljudima Jegor Kugar, produžena ruka međunarodne kriminalne hobotnice, obećava mu siguran posao, puni pansion i hranu ako pođe s njim u Finsku da za njega prosi. Vatanescu trpi sva poniženja i nedaće vođen samo jednom željom: da sinu kojeg je ostavio u Rumunjskoj kupi kopačke. Kada se prosjaci pobune protiv Kugara, Vatanescu uspije pobjeći, a premda je i sam u nevolji, pred progoniteljima spasi zeca i njihova zajednička pustolovina može početi. Roman Prosjak i zec finskog satiričara Tuomasa Kyröa fantastična je priča o čovjeku koji ne odustaje od svojih snova, a spletom okolnosti život mu se mijenja na nevjerojatan način. Hommage finskom klasiku Godina zeca Arta Paasilinne, roman Prosjak i zec veoma je duhovito, toplo i šarmantno djelo koje nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Ova neobična, privlačna priča o Europi, kapitalizmu i ljudskom srcu dru­gačija je od svega što ćete ikada pročitati. — Shortbooks.com Kyröova je satira smirena, prikladno distancirana i uglavnom zabavna. — Kouvolan sanomat Ova knjiga nosi toplinu, srce i humor koji inspiriraju i govori i više nego što je potrebno o načinima na koje svijet funkcionira i njegovim manjkavosti­­ma… neobična i jedinstvena. — FantasticFiction.co.uk Kyrö piše jezgrovitu prozu punu brzih preokreta. On ne pokušava imi­ti­­rati bogate rečenice svojeg pret­­­hodnika Arta Paasilinne. Kyrö je sportaš, pa možemo zaključiti: skije su dobro odabrane i do cilja stiže osla­njajući se na vlastite snage. — Helsingin sanomat

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

Hommage finskom klasiku Godina zeca Arta Paasilinne, roman Prosjak i zec veoma je duhovito, toplo i šarmantno djelo koje nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Petek: Bandić će uštedjeti 10, a isplatiti stotine milijuna kumovima, dobavljačima i zaposlenicima Roman Prosjak i zec finskog satiričara Tuomasa Kyröa fantastična je priča o čovjeku koji ne odustaje od svojih snova, a spletom okolnosti život mu se mijenja na nevjerojatan način. Hommage finskom klasiku Godina zeca Arta Paasilinne, roman Prosjak i zec veoma je duhovito, toplo i šarmantno djelo koje nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Prosjak i zec Tekstualna građa, tiskana .

POVEZANE KNJIGE