Dugo putovanje kući

Dugo putovanje kući - Penny, Louise | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Penny, Louise
DIMENZIJA
6,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Dugo putovanje kući.pdf
ISBN
6743397374210

OPIS

Armand Gamache, umirovljeni šef Odjela za umorstva, sa suprugom živi u idiličnom selu Three Pines, tako malom i zabačenom da se ne nalazi ni na jednoj karti, ali koje je često bilo poprište njegovih slučajeva. Među njegovim živopisnim stanovnicima stekao je prijatelje, to su stara pjesnikinja Ruth i njezina patka Rosa, krupna crnkinja Myrna, vlasnica knjižare i umirovljena psihologinja, Oliver i Gabri, gay par koji vodi bistro i prodaje antikvitete, slikarica Clara Marrow, supružnici Gilbert. Svi su oni došli u Three Pines da počnu ispočetka i nekako su se međusobno povezali. Ovaj put njegovu pomoć zatražila je Clara jer se njezin suprug Peter nije vratio iako je obećao da će se vratiti nakon godine razdvojenosti točno na dan kad su se odlučili razići. Clara je zabrinuta i misli da mu se nešto strašno dogodilo. Potraga za Peterom opet je ujedinila stanovnike Three Pinesa i oni kreću u neizvjesno putovanje slijedeći tragove Petera koji ih odvode u bespuća Quebeca.

WikiMatrix. en The Long Voyage Home is a 1940 American drama film directed by John Ford.

Film je nastao kao adaptacija kazališnih predstava Karipski mjesec (eng.The Moon of the Caribees), U zoni (eng.In The Zone), Vezan istočno od Cardiffa (eng.Bound East for Cardiff) i Dugo putovanje kući (eng.The Long Voyage Home), koje je Eugene O'Neill napisao u vremenu oko Prvog ... Dugo putovanje kući najnoviji je hrvatski prijevod jednog od nastavaka poznatog kriminalističkog serijala kanadske književnice Louise Penny. U moru serijala o američkim, skandinavskim, britanskim, njemačkim i inim inspektorima, ovaj se serijal ipak izdvaja po specifičnoj atmosferi frankofonog Quebeca, a Dugo putovanje kući kao još jedan roman o inspektoru Armandu Gamacheu 'Dugo putovanje kući' Louise Penny (Lumen; preveo Marko Maras) Nagrađivana kanadska spisateljica Louise Penny autorica je dvanaest romana o inspektoru Armandu Gamacheu, toplom i suosjećajnom istražitelju koji je podjednako uspješno osvojio publiku i kritiku.

POVEZANE KNJIGE