Maksimum jata

Maksimum jata - Tulić, Tea | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tulić, Tea
DIMENZIJA
10,85 MB
NAZIV DATOTEKE
Maksimum jata.pdf
ISBN
3526897030475

OPIS

Poetsko-prozni fragmenti s vizualnim “pukotinama” među rečenicama, koje omekšavaju i ritmiziraju atmosferu teksta “o dinamici kolektiviteta – jata“, ali koji brojnim motivima kuće i utočišta otvara temu doma: “Kuće nas određuju, no domovi nas istodobno i sputavaju. Dom nije samo utočište, nego može biti i ishodište straha.”

Veza između narativnih i dijaloških odlomaka romana postepeno stvaraju sve veće, složenije, maglovite oblike i poput jata ptica podižu čitaoca do ekstatičnog stanja. Ova knjiga čita se u jednom dahu i tek kad se dođe do kraja, čitalac postaje svestan na kojoj se visini nalazi. Tea Tulić MAKSIMUM JATA.

Na ulicama kao da su zavladale jake snage karnevalizacije, kakofonije i paganstva, ljudi poživinčuju uslijed opće krize, stižu kiše i rijeka bubri, poplavljuje. Druga knjiga Tee Tulić "Maksimum jata" naslovom nagoviješta da se radi o poetskoj prozi koja govori o dinamici kolektiviteta - jatu. Prozno-poetski ulomci skiciraju ono što su i sami: labavo strukturiran (kon)tekst. "Maksimum jata" se ne raspreda u linearnom izlaganju, ne zanimaju ga ni arhetipovi ni epski momenti kakvog simboličnog totaliteta, ne zanima ga ni junak, ni metamorfoza, ni obnova.

POVEZANE KNJIGE