Posljednja ljubav babe Dunje

Posljednja ljubav babe Dunje - Bronsky, Alina | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bronsky, Alina
DIMENZIJA
7,66 MB
NAZIV DATOTEKE
Posljednja ljubav babe Dunje.pdf
ISBN
1952930254581

OPIS

Majstorica u stvaranju snažnih ženskih likova i crnohumornih situacija, Alina Bronsky u svom novom romanu oživljava cijeli jedan iščezli svijet. Duhovito, pametno i ganutljivo pripovijeda o selu koje više ne bi trebalo postojati – i priču o izvanrednoj ženi koja u poznoj dobi stvara vlastiti raj. Na malom broju stranica uspjela je ispričati pomalo bajkovitu, a istovremenu zapanjujuće aktualnu priču. Ne obazirući se na upozorenja vlasti na visok stupanj radijacije u njezinom rodnom mjestu u blizini Černobila, baba Dunja vraća se kući. Zajedno sa šačicom starih ljudi, ta bivša pomoćna medicinska sestra usred zone smrti gradi novi život. U zdencima ima vode, katkad dođe i struja, a voće i povrće svi uzgajaju sami. Ptice su u Černovu glasnije nego igdje drugdje, pauci pletu čudne mreže, a i mrtvi znaju navratiti na čaj. Smrtno bolesni Petrov ljulja se u mreži i čita ljubavne pjesme, bračni par Gavrilov igra šah, mljekarica Marja flertuje sa stogodišnjakom Sidorovim, a baba Dunja piše pisma svojoj kćeri Irini, kirurginji u njemačkoj vojsci, i unuci Lauri koju nikad nije vidjela. Ali onda se u selu pojave stranci, i nova se prijetnja nadvije nad malu zajednicu i njihov uvrnuti raj.Bronsky instinktivno razumije da se do čitateljskog srcadolazi snažnim likovima. Library JournalOvo je knjiga koja se brzo proguta, ali se nipošto brzo ne zaboravi. Brigitte womanKnjiga puna duha, melankolije, ljudskosti… Dietmar Jacobsen literaturkritik.deVelika priča o ljudskoj hrabrosti, snazi i nepokolebljivosti u kojoj ništa nije jednoznačno nego je slatko-gorko, dirljivo i smiješno. Christine Westermann WDR

MARC zapis - ID: 87533 ... Knjigu "Posljednja ljubav babe Dunje" Aline Bronsky naručite putem Ljevak web knjižare. ALINA BRONSKY : Posljednja ljubav babe Dunje. 8.

MARC zapis - ID: 87533 ... Knjigu "Posljednja ljubav babe Dunje" Aline Bronsky naručite putem Ljevak web knjižare. ALINA BRONSKY : Posljednja ljubav babe Dunje. 8.

POVEZANE KNJIGE