Stvaranje hrvatske države 1991.- ministarska sjećanja

Stvaranje hrvatske države 1991.- ministarska sjećanja - Rudolf, Davorin | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rudolf, Davorin
DIMENZIJA
3,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Stvaranje hrvatske države 1991.- ministarska sjećanja.pdf
ISBN
2116005974564

OPIS

Knjiga autora akademika Davorina Rudolfa „Stvaranje hrvatske države 1991. – Ministarska sjećanja“ smatra se jednom od najboljih memoarskih knjiga objavljenih u Hrvatskoj posljednjih 20 godina. Knjiga sadrži mnoštvo povijesnih podataka i činjenica koje su potkrijepljene bogatom literaturom, te dokumentirano govori o vremenu stvaranja hrvatske države i politici prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Na preko 500 stranica jasno je izloženo sve o važnim događanjima koja su obilježila početak stvaranja hrvatske države te o zbivanjima u hrvatskome i jugoslavenskom državnom vrhu uoči povijesnog dana proglašenja neovisnosti Hrvatske 25. lipnja 1991. Akademik Rudolf, ujedno i prvi ministar vanjskih poslova u neovisnoj Republici Hrvatskoj, napisao ju je na temelju vlastitih bilježaka iz samog vremena stvaranja hrvatske države. No osim što donosi neprocjenjivo vrijedne sadržaje iz autorove osobne pismohrane i njegovih sjećanja, knjiga, puna povijesno-pravnih akata, zabilježenih sastanaka i rasprava, dokumenata i sinteza, čini i vrstan znanstveni prilog najnovijoj hrvatskoj povjesnici.

28.02.2017. u 21:28 Policija objavila video racije u restoranu na zagrebačkoj Trešnjevci, unatoč zabrani, zatečeno 34 osobe Početkom godine, uoči 25.

Ta sjećanja trebaju biti u funkciji i službi da se ne zaboravi istina. Na djelu u Hrvatskoj su već dugo vremena kovači lažnoga novca ... Velika dvorana Zavoda HAZU u palači Milesi večeras je bila pretijesna za sve one koji su se odazvali na poziv Zavoda za znanstveni i umjetnički rad ove ustanove i Književnog kruga Split, a u povodu predstavljanja knjige "Stvaranje hrvatske države 1991.

POVEZANE KNJIGE