Europski sustav zaštite prava manjina

Europski sustav zaštite prava manjina - Kumrić, Mazur Nives | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kumrić, Mazur Nives
DIMENZIJA
5,71 MB
NAZIV DATOTEKE
Europski sustav zaštite prava manjina.pdf
ISBN
2185015352181

OPIS

Knjiga je prva publikacija na hrvatskom jeziku koja kronološki i tematski usustavljuje postojeću europsku pravnu regulativu na području zaštite manjina. Namijenjena je pravnoj struci, ali i širokom krugu čitatelja, u čijem su središtu interesa pitanja etniciteta, nacionalnog identiteta, multikulturalnosti te zaštite manjina i ljudskih prava općenito. Knjiga omogućuje razumijevanje i poimanje ideja i procesa koji su pratili petostoljetnu zaštitu prava manjina na europskom kontinentu čije će posljedice nesumnjivo utjecati i na budući kulturni, socijalni i politički razvoj europskih država. Osim toga, njome se nastoji upozoriti na nužnost pojačavanja aktivnosti u zaštiti prava manjina i nalaženju optimalnih rješenja jer, kao što je u preambuli Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina istaknuto: »Burna povijest Europe pokazala je kako je zaštita nacionalnih manjina bitna za stabilnost, demokratsku sigurnost i mir na ovom kontinentu.«

2, 1089-1126 (2006) 1091 Smatramo da time postoji još jedan vrlo važan razlog koji traži poznavanje prakse Europskog suda u odnosu na to iznimno značajno područje zaštite ljudskih prava. Europski sustav zaštite prava manjina Nives Mazur Kumrić Knjiga koja hronološki i tematski predstavlja postojeću evropsku pravnu regulativu na području zaštite manjina. Uvažavajući činjenicu da velik dio Roma zbog spomenutih specifičnosti ne koristi zajamčena prava na zdravstvenu zaštitu putem postojećeg zdravstvenog sustava, trajno rješenje za poteškoće s kojima se Romi suočavaju u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu je njihovo uključivanje u postojeći zdravstveni sustav. Temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju akata strateškog planiranja povezanih s uvjetima koji omogućavaju provedbu fondova Europske unije u razdoblju od 2021. do 2027.

karte ; 25 cm. - Nakladnička cjelina Ovo web sjedište koristi tehnologiju "kolačića" (eng.

POVEZANE KNJIGE