33 okretaja

33 okretaja - Sanchez Guevara,, Canek | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sanchez Guevara,, Canek
DIMENZIJA
11,54 MB
NAZIV DATOTEKE
33 okretaja.pdf
ISBN
8908016245383

OPIS

Tijekom svoga kratkog i intenzivnog života Canek Sanchez Guevara, unuk legendarnog Chea, gotovo u tajnosti stvorio je ovo djelo, koje je svijet osvojilo tek nakon njegove nedavne smrti. Raskrinkavanje Kubanske revolucije kao beskonačne, monotone vrtnje, razobličavanje ideala što se izlizao poput prečesto pokretane ploče, u trideset tri kratka poglavlja/okretaja pred nama će počiniti Guevarin bezimeni junak, kotačić u državnom aparatu, koji jednoga dana, naizgled ničim izazvan, odjednom zastaje i otkazuje poslušnost. Samac, crnac, opsesivni čitač i samotni šetač, izgubljen u tropikalizmu i progonjen morom o isljednicima te snom o bijegu, on je krivi čovjek na krivome mjestu, ali baš takav – najbolji svjedok kojega smo mogli poželjeti. 33 okretajanije samo izvrstan povijesni roman – to je i potresno svođenje osobnog računa, obračun između vizije revolucije u koju je vjerovao Ernesto Che Guevara i one koju je, krajem prošloga stoljeća zajedno s ostatkom Kubanaca, živio njegov unuk. Nova u nizu revolucija. “Istinski roman. Kratak roman. Brz roman. Manje od dva sata čitanja. Kraće od boksačkog dvoboja. Žešće od borbe stoljeća…” – La Cause Littéraire

Roman prati bezimenog muškarca, crnca, državnog službenika, opsesivnog čitača koji odjednom, bez povoda i upozorenja, otkazuje poslušnost i ukrcava se na ... "Ovom divnom muškom stvorenju Igoru Kojiću sretno uplovljavanje na 33 okretaja! Sretno, ljubavi", napisala je Severina. On joj je odgovorio komentarom.

Nije izostajao s rodoljubnih aktivnosti i potkazivao je kolege koji nisu bili suviše skloni Canek Sánchez Guevara: 33 okretaja Trideset tri kratka poglavlja ovog romana prikazuju Kubansku revoluciju kao monotonu, beskonačnu vrtnju poput izlizane gramofonske ploče. Roman prati bezimenog muškarca, crnca, državnog službenika, opsesivnog čitača koji odjednom, bez povoda i upozorenja, otkazuje poslušnost i ukrcava se na ... "Ovom divnom muškom stvorenju Igoru Kojiću sretno uplovljavanje na 33 okretaja! Sretno, ljubavi", napisala je Severina.

POVEZANE KNJIGE