Tragom parfema

Tragom parfema - Caboni, Cristina | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Caboni, Cristina
DIMENZIJA
12,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Tragom parfema.pdf
ISBN
3049724609017

OPIS

Elena je još kao dijete bila željna nježnosti i ljubavi. Odrastanje sa spoznajom da je čak i vlastitoj majci bila prevelik teret uvjerilo ju je kako u životu može računati samo na sebe.Za sve obiteljske nevolje mlada je žena oduvijek krivila opsesivno traganje za savršenim parfemom, na što su žene u njezinoj obitelji potrošile desetljeća i desetljeća strpljivo prenoseći vještinu izrade parfema s koljena na koljeno, a da nijedna od njih zapravo nije pronašla miris za kojim je tragala. Upravo je zato taj svijet Eleni silno odbojan. Kada ljubav njezina života doživi potpuni fijasko, Elena shvati da su promjene u životu za nju postale pitanje opstanka. Na prijateljičin nagovor seli se u Pariz i počinje baviti upravo onim od čega cijelog života bježi – izradom parfema. Možda njezinim pretkinjama mirisi i jesu donijeli samo bol i patnju, no one nisu na svojoj strani imale jednog posve neobičnog Caila…

Isto tako, nikada nisam čula niti za njezino djelo „Tragom parfema" čiji nam prijevod donosi FOKUS. Nisam imala.

Izraz potječe od ranih rabljenja mirisnih dimova kao primjerice tamjana, a danas predstavlja najčešće tekuće mješavine alkohola i mirisnih tvari.. Parfemi se rabe uglavno za: Parfemi u užem smislu: miris parfema često služe osobnom ugođaju ili samo-izražavanjau Cristina Caboni: Tragom parfema.

POVEZANE KNJIGE