Vjetrovi istoka

Vjetrovi istoka - Damir Grubić | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Damir Grubić
DIMENZIJA
9,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Vjetrovi istoka.pdf
ISBN
7798765802073

OPIS

Treća po redu pjesnička knjiga povjesničara umjetnosti, galerista i pisca Damira Grubića pokazala se nažalost i posljednjom. Iako je uknjiženu poeziju objavio prvi put kasno, već duboko u petom desetljeću života, Grubić je u nju ušao iskreno, bez kalkulacija, i već uz pozamašan kroz život akumulirani gorki teret iskustva. Dokaz su tome hvaljene knjige Nebo je tvoja postelja i Moja koža. Vjetrovi istoka, čije je objavljivanje na neko vrijeme odgodio autorov prerani odlazak, dolaze uz slutnju smrti, pritisak egzistencijalne težine koju Grubić zadivljujuće lako otklanja – kao da je zaista riječ tek o vjetru; struji koje smo dio i ne možemo joj se suprotstaviti. Zadivljujuća je količina vitalizma, prozračnosti, lakoće u ovim stihovima, u kojima bolnička postelja ne predstavlja više od privremeno nužnoga okvira. Njihov obzor je svijet, a taj je svijet za Grubića nezamisliv bez poezije. U ovu knjigu ona ulazi sa svih strana i iz nje polako sipi, nalik pijesku što ga je ondje nanio vjetar.

Zadivljujuća je količina vitalizma, prozračnosti, lakoće ... Vjetrovi istoka, čije je objavljivanje na neko vrijeme odgodio autorov prerani odlazak, dolaze uz slutnju smrti, pritisak egzistencijalne težine koju Grubić zadivljujuće lako otklanja - kao da je zaista riječ tek o vjetru; struji koje smo dio i ne možemo joj se suprotstaviti. Zadivljujuća je količina vitalizma, prozračnosti, lakoće ... Vjetrovi istoka : poezija Tekstualna građa, tiskana .

Iako je uknjiženu poeziju objavio prvi put kasno, već duboko u petom des... U prošlosti je pomorska plovidba ovisila o smjeru i jačini vjetra. Ovisno o tome kakav je bio vjetar, ljudi su mogli krenuti na putovanja, gusari u osvajačke pohode...

POVEZANE KNJIGE