Ukazanje

Ukazanje - Đikić, Ivica | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Đikić, Ivica
DIMENZIJA
4,58 MB
NAZIV DATOTEKE
Ukazanje.pdf
ISBN
8091393773739

OPIS

U zabitom dijelu neimenovane države u blizini malenoga nevažnog sela poznatoga samo po uzgoju šafrana prije više od dvadeset pet godina na brdo G. odjednom su se, naizgled bez povoda, počele penjati domaće i divlje životinje te spokojno gledati u nebo. Brdo su crkvene vlasti ubrzo ogradile električnom ogradom i drugim spravama za ometanje dolazaka životinja, a čudo, slično ukazanju Majke Božje u obližnjemu mjestu, ostalo je zaboravljeno sve do samoubojstva velečasnoga Leopolda Horta. O tim događajima, njihovoj pozadini i još jednome samoubojstvu u vrijeme prvoga ukazanja saznajemo kroz završnu riječ na suđenju Albertu Kocu. Albert Koc, genijalni pisac govora i proglasa, utemeljitelj tajnog Posebnog ureda za društvenu samokritiku u vrijeme predsjedanja Oktavija Nahta, u svojoj obrani razotkriva licemjerje Crkve i države, svoje ideje i sugestije prognanom predsjedniku Nahtu koje su državu sklonu diktaturi i autokratskoj vladavini u jednom trenutku otvorile svijetu i progresu. Optužen za poticanje samoubojstva kako bi osvetio smrt brata, Koc brani ne samo sebe već i, prije svega, ideju slobode i zdravog razuma. Ukazanjeje roman o demokraciji i njezinim slabostima, o Crkvi, diktaturi i slobodi. Kroz sudbinu jednoga čovjeka i njegove obitelji Ivica Đikić briljantno prikazuje ne samo prevrtljivost politike i sreće nego se i usredotočuje na pitanja moralnosti, lojalnosti, vjere i ljubavi. Ukazanje se već dogodilo, a naš izbor – zatajiti ga ili ga prihvatiti – pokazat će u kakvom ćemo svijetu živjeti. “Roman Ukazanje napisan je u prvom licu, što je jedan od najrizičnijih proznih postupaka, a Đikić je to uradio majstorski – živo, uvjerljivo, plastično, s potpunom unutarnjom opravdanošću takvoga postupka. Vrlo specifična aluzivnost i alegoričnost, kojom roman intenzivno pulsira, ne padaju ispod razine novostvorenoga svijeta teksta, pa ni na trenutak ne podliježe opasnosti doslovnih ‘prepoznatljivosti’, trivijalnih mogućnosti čitanja ‘s ključem’. Tako ovaj u cjelini i u detaljima perfektno oblikovan tekst drži čitatelja u stalnom porivu da gata i goneta slojeve njegovih veza s vanjskom stvarnošću, ali ga na koncu uvijek iznova vraća sebi i svojoj vlastitoj, fascinantnoj stvarnosti.” – Ivan Lovrenović

rujna kod redovitog ukazanja Gospa mi je rekla da se posebno molitvom spremim za sutrašnje ukazanje jer će mi povjeriti 10. tajnu. Ukazanja u Međugorju - prvi put 24.

Autori: Ivica Đikić : Opis: U zabitom dijelu neimenovane države u blizini malenoga nevažnog sela poznatoga samo po uzgoju šafrana prije više od dvadeset pet godina na ... Ukazanje u Međugorju Life "Djeca su gledala u Gospu, nisu ni trepnula..." "Mogu dopustiti da su ta djeca imala neke halucinacije, ali da se Gospa ukazuje svaki dan, i to do sada 40 tisuća puta, to je zaista malo previše", rekao je svojedobno Grubišić za Slobodnu Dalmaciju, te je svetište nazvao "sumnjivom kombinacijom želje za zaradom i dvojbenim, nikad dokazanim ukazanjima". Najnovije vijesti s područja književnosti. Libri objavljeni na izmaku godine prekasno stižu na radne stolove, odnosno noćne ormariće recenzenata da bi ih oni uzeli u obzir kad pokušavaju saldirati jednu književnu sezonu pa izabrati ponajbolje naslove. Nakon tri mjeseca, 44 propuštene utakmice, operacije meniskusa desnog koljena i oporavka od nje, jedan od najiščekivanijih debija u povijesti NBA lige konačno se dogodio.

POVEZANE KNJIGE